FOTO: 10 let odranskega Carthaga

Podjetje Carthago iz Odrancev, ki je del istoimenske nemške skupine, je minuli petek proslavilo 10. obletnico delovanja v Sloveniji. Prav tu je Carthago, ki izdeluje avtodome, dosegel izjemen razvoj, minister Zdravko Počivalšek pa je ob tem dejal, da so številni vlagatelji v Sloveniji prepoznali priložnost za rast in razvoj.
Podjetje Carthago s sedežem v Odrancih je bilo ustanovljeno leta 2006. Takoj po ustanovitvi so začeli z investicijskimi deli, ki so jih zaključili leta 2008 in začeli s proizvodnjo. Zasluge za prihod Carthaga ima odranski župan Ivan Markoja, ki je našel lastnika Carthaga Karla – Heinza Schulerja in ga prepričal, da je za širitev dejavnosti izbral Odrance.

Ob tem jubileju je župan Odrancev Ivan Markoja podelil lastniku podjetja Karlu-Heinzu Schulerju in direktorici podjetja v Odrancih, Aleksandri Županec umetniško sliko pročelja Carthaga v Odrancih. Na slovesnosti je bilo povedano, da podjetje šteje 774 zaposlenih in da bodo še zaposlovali. Podjetje je podelilo zahvale vsem tistim zaposlenim, ki so v podjetju zaposleni od samega začetka, torej 10 let. Med njim je tudi lepo število tam živečih.