Festival “Live your goals” in kvalifikacijske tekme za SP ženske reprezentance tudi v Lendavi

Nogometna zveza Slovenije že četrto leto zapored sodeluje v FIFA projektu festivalnih dni “Live your goals” (slov. prevod: Živi svoje sanje). Pri nas bosta festivalna dneva dva in sicer v Lendavi in v Domžalah, na igriščih z umetno travo, ko se bodo odvijale kvalifikacijske tekme za svetovno prvenstvo ženske reprezentance.
Projekt je namenjen promociji dekliškega in ženskega nogometa, z njim pa želijo pokazati, da se lahko tudi pripadnice ženskega spola ob nogometni žogi športno udejstvujejo, rekreirajo, se ob tem zabavajo, družijo in sklepajo nova prijateljstva. Ob igri in premagovanju enostavnih spretnostnih nalog bodo tako  lahko pobližje spoznala in preizkusila to igro ter s pomočjo animatork na igrišču in trenerk pridobila in dopolnila informacije o dekliškem in ženskem nogometu.

Letos namerava Nogometna zveza Slovenije izvesti tri takšne festivale, dva pa se bosta, v Lendavi in v Domžalah, odvila na dan ko se bodo odvijale kvalifikacijske tekme za svetovno prvenstvo ženske reprezentance, ki bo naslednje leto. V petek, 6. aprila, bo v Lendavi tekma Slovenije in Islandije (ob 17.00), v torek, 10.4., pa sledi v Domžalah še obračun Slovenije in Nemčije (ob 16.00).

“Na festival tako vabimo vsa dekleta, ki se že aktivno ukvarjajo z nogometno igro kot tudi tiste pripadnice ženskega spola, ki bi se želele v tej igri preizkusiti. Starostnih omejitev ni, zato zberite pogum in se pridružite. Po zabavnem druženju pa ste vabljeni, da s svojo prisotnostjo in bučnim navijanjem podprete žensko nogometno reprezentanco v kvalifikacijskih tekmah. Podpora s tribun bo še kako dobrodošla, saj slovensko izbrano vrsto čakata reprezentanci Islandije in Nemčije,” so pri Nogometni zvezi Slovenije zapisali v sporočilu za javnost.