Ferenca Horvátha v začetku leta kazensko ovadil zaradi nakupa kmetijskega traktorja in financiranja nogometne akademije, tožilstvo primer zavrglo

Iz Pomurske samoupravne narodne skupnosti so včerajšnji dopoldan sporočili, da je fizična oseba zoper Ferenca Horvátha, predsednika Sveta Pomurske samoupravne narodne skupnosti in poslanca v Državnem zboru v začetku leta sprožila kazenski postopek zaradi nakupa kmetijskega traktorja in financiranja nogometne akademije. Tožilstvo je primer zoper Horvátha pred kratkim zavrglo.
Iz Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti so včerajšnji dopoldan sporočili, da je okrožno državno tožilstvo v sredini meseca septembra s sklepom zavrglo sum kaznivega dejanja, ki ga je na začetku tega leta vložila fizična oseba zoper Ferenca Horvátha, kot predsednika Sveta Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti (PMSNS) v primerih nakupa kmetijskega traktorja, nabavljenega v sklopu enega izmed minulih projektov in financiranja nogometne akademije.

Okrožno državno tožilstvo je ugotovilo, da predsednik Sveta PMSNS ni zlorabil uradnega položaja ali uradnih pravic, ter da so bila namenska sredstva porabljena v skladu z razpisom. Prav tako je bilo ugotovljeno, da pri navedenih primerih ni nikomur nastala škoda in da je Horváth ravnal v skladu z zakonom in statutom PMSNS, ter da ni prekoračil svojih pooblastil, niti jih ni zlorabil.

“O tem posebnega mnenja nimam. Nekdo me je pač prijavil. Zoper mene je kazenska ovadba bila podana, saj naj bi določene odločitve, domnevno, sprejemal brez soglasja Sveta PMSNS, torej deloval na lastno pest. Ovadbe so bile ovržene in zdi se mi prav, da se to tudi v javnosti objavi, če se je vedelo tudi o ovadbah. Zadeva je nekaj časa trajala in se je sedaj zaključila. Že sicer ne želim nobenih obračunavanj, tudi moj namen ni na kogar koli kazati s prstom. Tudi traktor je bil za potrebe vzorčne kmetije kupljen v sklopu projekta po črki zakona,” nam je včeraj v telefonskem pogovoru dejal Horváth.