Ferenc Horváth ni več podžupan Občine Lendava

Župan Občine Lendava mag. Anton Balažek je 17.11.2014, nekaj več kot mesec dni po opravljenih lokalnih volitvah predstavil nova lendavska podžupana. To sta postala Stanislav Gjerkeš in Ferenc Horváth. Gjerkeš sedaj “družbo” izgublja, saj je Horváth včeraj še zadnjič nastopil kot podžupan Občine.
Podžupan Občine Lendava Ferenc Horváth je včeraj kot podžupan občine nastopil še zadnjič. Ker je bil na nedavnih (predčasnih) državnozborskih volitvah s strani volivcev in volivk izbran kot narodnostni poslanec, funkcije podžupana zaradi nezdružljivosti s poslanskim mandatom ne more več opravljati. Včeraj je tako s strani župana prejel manjšo pozornost, predano pa mu je bilo tudi vodenje svečane seje občinskega sveta in kasnejše seje občinskega sveta.

Ferenc Horváth, ki je sicer v klopeh občinskega sveta trenutni mandat prvič, je bil pred nastopom funkcije in preden je sedel v občinski svet, aktiven na področju lokalne in čezmejne politike, kjer je deloval kot narodnostni funkcionar. To delo je nadaljeval tudi kasneje. Kot podžupan je deloval predvsem na področju narodnostne tematike, vzpostavljanju pozitivne razvojne klime, čezmejnem sodelovanju in na področju družbenih dejavnosti.

Horváth sicer predsednik Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti lahko ostane. “Ker so lokalne volitve sorazmerno blizu menim, da bi bilo v tem, približno polletnem obdobju, za našo skupnosti najslabše, če bi na čelu Sveta PMSNS prišlo do sprememb. Obe funkciji sta pravno-formalno združljivi, veliko pomembneje pa je, da imam na PMSNS sodelavce, ki jim zaupam in s katerimi bom v tem kratkem obdobju delo še naprej uspešno opravljal tako, da na učinkovitost delovanja PMSNS moja morebitna izvolitev ne bo vplivala,” je Horváth povedal v intervjuju za naš portal v začetku maja.