Februar še kar ostaja zimski. Pred nami, kot kaže, nove snežne padavine

Kakor kaže, bo februar najbolj zimski mesec v tej zimi. Prav ob koncu meseca pa bo zima najbolj pokazala zobe. Nad Sredozemljem se bo vse do konca tedna zadrževalo ciklonsko območje, nad severno polovico Evrope pa se bo zgradil obsežen anticiklon. Zato bodo nad našimi kraji pihali hladni in vlažni vetrovi vzhodnih smeri.
Zimske šolske počitnice bodo tokrat res zimske. Danes in v prihodnjih dneh bodo tudi nad našimi kraji zapadle nove snežinke, temperature pa se bodo, vsaj do vključno petka, gibale med -2 in 1 stopinjo Celzija. Precej drugače bo v soboto in nedeljo, ko lahko pričakujemo mraz. Jutranje temperature se bodo v soboto spustile do -6 stopinj Celzija, dnevne do -3, v nedeljo zjutraj pa bomo izmerili -10 stopinj, čez dan -3 stopinje Celzija.

Največ padavin bo padlo v vzhodni in jugovzhodni polovici države. Do konca tedna pričakujemo, da lahko tam zapade nekje od 25 do dobrih 40 cm snega, lokalno kakšen centimeter več ali manj. Na še debelejšo snežno odejo lahko računamo v višji predelih Posavja, Dolenjske in Kočevske ter na Pohorju, kjer bi do sobote lahko zapadlo tudi več kot 50 cm suhega snega.

V začetku prihodnjega tedna nas bo precej verjetno dosegla zelo mrzla in bolj suha zračna masa. Zato bo temperatura v notranjosti tudi čez dan ostala pod lediščem.