Evropska sredstva za kolesarsko povezavo Turnišče – Dobrovnik – Lendava

Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za tri projekte ureditve kolesarskih povezav. Eden je v občinah Muta in Vuzenica, druga dva sta v več občinah v Pomurju. Skupna vrednost vseh treh projektov je 2,7 milijona evrov, so sporočili iz omenjene vladne službe.
V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko smo odobrili evropska sredstva za projekt “DRR – Kolesarsko omrežje Turnišče-Dobrovnik-Lendava.” Za 477 tisoč evrov vreden projekt, ki ga bosta izvajali Občina Dobrovnik in Občina Turnišče v okviru Dogovora za razvoj Pomurske razvojne regije, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 305 tisoč evrov.

V okviru projekta bosta občini Turnišče in Dobrovnik zgradili 2,11 kilometra novih kolesarskih poti na že obstoječi kolesarski povezavi, ki skupno znaša 18,11 kilometra.

S tem bosta občini omogočili varne regionalne kolesarske povezave za zagotavljanje trajnostne mobilnosti. Urbana območja bosta povezali z njihovim zaledjem in tako spodbudili svoje prebivalce k dnevnim migracijam s kolesom na delo in v šolo. Poleg tega bosta dolgoročno zagotovili povezave z ostalimi središči regionalnega oziroma lokalnega pomena.

Urbana območja bodo tako povezali z njihovim zaledjem in spodbudili svoje prebivalce k dnevnim migracijam s kolesom na delo in v šolo.