Enosmerna cesta: Višje sodišče razveljavilo vmesno sodbo

Z ugotovitvami murskosoboškega okrožnega sodišča se višje sodišče ni strinjalo in je podano vmesno sodbo iz začetka letošnjega leta razveljavilo.
Spomnimo: Gre za pravdo med KG Lendava in Občino Lendava. Višje mariborsko sodišče je namreč tokrat razveljavilo odločitev murskosoboškega okrožnega sodišča o temelju vmesne sodbe v pravdi okrog enosmerne ceste, ki poteka iz smeri Term Lendava proti lendavskemu stadionu. Nov narok strankama je razpisan za 12. september.

Magyar namreč od občine zahteva kar 531 tisočakov odškodnine, prav zaradi razvrednotenja slabih šest hektarjev zemljišč ob omenjeni enosmerni cesti. Župan občine Lendava mag. Balažek se sicer takrat zaslišanja na murskosoboškem okrožnem sodišču ni udeležil, ob tem pa se, spomnimo, za izostanek tudi ni opravičil.

Odvetnik občine Boris Kanduti je takrat zatrdil, da KG Lendava nima temelja za tožbo, saj je upravno sodišče v tem primeru že ugodilo lendavski občini, da “s spremembo prometnega režima ni kršila nobenih pravnih predpisov.” Seveda je povsem nasprotnega mnenja bil Jože Korpič, zagovornik KG Lendava.

KG Lendava po besedah člana upravnega odbora želi, da se prometni režim vrne v prvotno stanje, saj so zaradi enosmerne poti imeli težave, razvrednotenih pa naj bi bilo tudi okrog pet hektarjev in pol kmetijskih zemljišč. Tožba je težka kar 531 tisočakov.

“Užaljen sem, ker na sodišče ni prišel župan Anton Balažek, da bi mu lahko povedal v obraz, kako je škodoželjen,” je takrat na murskosoboškem sodišču dejal Magyar.