Enosmerna cesta: KG Lendava še drugič izgubila tožbo proti Občini Lendava na višjem sodišču

Pravda, ki se med Občino Lendava in Kmetijskim gospodarstvom (KG) Lendava vleče že dlje časa, najbrž dobiva svoj epilog. Jožef Magyar je od Občine Lendava zahteval kar 531 tisočakov odškodnine zaradi razvrednotenja slabih šest hektarjev zemljišč ob enosmerni cesti, ki pelje mimo športnega parka, ribiškega doma proti Tomšičevi ulici.
Na soboškem okrožnem sodišču je Jožef Magyar, član upravnega odbora KG Lendava in med drugim tudi njegov večinski lastnik že v začetku novembra 2016 pojasnjeval, zakaj meni, da je tožba KG Lendava proti občini Lendava smiselna. Magyar je namreč od občine zahteval kar 531 tisočakov odškodnine, prav zaradi razvrednotenja slabih šest hektarjev zemljišč ob omenjeni enosmerni cesti. Kot je povedal, želi, da občina prometni režim vrne v prvotno stanje.

Kronologija …

Sodnica Jasna Vedenik je tako na omenjeni obravnavi po zaslišanju Magyarja napovedala, da bo izdala vmesno sodbo, v kateri bo sploh odločila, ali ima KG Lendava temelj za tožbo in šele nato razpravljala o morebitni odškodnini. V vmesni sodbi je mesec dni kasneje sodišče pritrdilo KG Lendava oz. večinskemu lastniku podjetja, Jožefu Magyarju.

Z ugotovitvami murskosoboškega okrožnega sodišča pa se višje sodišče, na katerega se je lendavska Občina pritožila, ni strinjalo in je podano vmesno sodbo razveljavilo ter odločanje vrnilo prvostopenjskemu. Sodnica Vedenikova je za tem še enkrat poslušala argumente Magyarja in odvetnika lendavske občine, Borisa Kandutija. Murskosoboško Okrožno sodišče je tožbeni zahtevek KG Lendava oktobra 2017 tako zavrnilo in odločilo v prid lendavske Občine.

Višje sodišče Občini pritrdilo še v drugo

Ker se Magyar z rezultatom murskosoboškega Okrožnega sodišča ni strinjal, se je kmalu za tem na odločitev pritožil na Višje sodišče, katero pa pritožbi ni ugodilo, kar pomeni, da je pred dnevi v celoti pritrdilo odločitvi v prid Občine Lendava. Ali bo sedaj Občina Lendava zahtevala povrnitev vseh nastalih stroškov najbrž ni potrebno ugibati, pravda pa, kot kaže, dobiva svoj končni epilog.