Enosmerna cesta: KG Lendava izgubila tožbo proti Občini Lendava

Spomnimo: Gre za pravdo med KG Lendava in Občino Lendava. Višje mariborsko sodišče je namreč julija razveljavilo odločitev murskosoboškega okrožnega sodišča o temelju vmesne sodbe v pravdi okrog enosmerne ceste, ki poteka iz smeri Term Lendava proti lendavskemu stadionu in jo vrnilo v odločanje na prvostopenjsko sodišče. Slednje je tožbeni zahtevek KG Lendava zavrnilo in odločilo v prid lendavski Občini.
Magyar je od Občine Lendava zahteval kar 531 tisočakov odškodnine, prav zaradi razvrednotenja slabih šest hektarjev zemljišč ob enosmerni cesti, ki pelje mimo športnega parka, ribiškega doma proti Tomšičevi ulici. Murskosoboško okrožno sodišče je najprej ugotovilo, da obstaja temelj za tožbo, a je julija višje mariborsko sodišče to odločitev razveljavilo in odločanje vrnilo prvostopenjskemu. Slednje je tožbeni zahtevek KG Lendava zavrnilo in odločilo v prid lendavski Občini.

“KG Lendava škode ni utrpelo”

Prvostopenjsko sodišče je v svoji utemeljitvi zapisalo, da “KG Lendava v tem primeru ni utrpelo nobene škode.” KG Lendava bo tako lendavski Občini moralo povrniti stroške pravde. Magyar je že na prvem obravnavnem naroku poudarjal, da želi, da Občina prometni režim vrne v prvotno stanje: “Edina rešitev, na katero pristajamo je, da se vnovič uredi dvosmerni dostop iz smeri Tomšičeve ulice.”