Enajsterica Nafte 1903 v nedeljo še zadnjič na zelenico v aktualnem prvenstvu

Ekipa lendavske Nafte 1903 bo jutrišnjo soboto popoldan še zadnjič v aktualnem prvenstvu stopila na zelenico lendavskega športnega parka ter si skušala priboriti še zadnje tri točke. Srečanje, ki ne odloča praktično o ničemer bo le formalnost in predvsem slovo od aktualnega prvenstva v 2. državni ligi. Srečanje bo pod lendavskimi goricami na sporedu ob 17.00 uri.
Nogometaši lendavske Nafte 1903 bodo jutrišnjo zadnje srečanje odigrali na domačem terenu, v lendavskem Športnem parku. V goste tokrat zadnjič v letošnji sezoni prihajajo Ljubljančani, ekipa Ilirije 1911. Lendavčani, ki se trenutno nahajajo na petem mestu drugoligaške razpredelnice, se bodo tako pomerili proti štirinajstouvrščeni ekipi, pričakovati pa je, da bodo tri točke ostale v Lendavi. Kljub zmagi ali izenačenemu izidu lendavska, Nafta 1903 ostaja na petem mestu prvenstvene lestvice, modro-belim pa je tik za petami ptujska Drava. Da bi Nafta 1903 na zadnjem srečanju borbo proti bistveno slabši ekipi izgubila, je sicer težko pričakovati.

Lendavčani so prvi osmoljenci letošnjega prvenstva. Vodstvo Nafte 1903 je pred sezono napovedalo naskok na Prvo ligo Telekom Slovenije, a je že jesenski del sezone dal slutiti, da bo ostalo zgolj pri napovedih. Tudi zimske okrepitve niso prebudile zaspane zasedbe, saj so si modri tudi v nadaljevanju sezone privoščili preveč napak, s čimer so pogosto razburjali tudi pristaše kluba. Pomladanski spodrsljaji so službe stali tudi Franca Fridla, ki je odstopno izjavo ponudil že jeseni, a je tedaj uprava ni sprejela. Kljub temu je slednjega po številnih neuspešnih srečanjih naposled le zamenjal Marian Sluka, ki je zadnjih nekaj krogov poskrbel za nekoliko boljše predstave svojih varovancev.

Pod lendavskimi griči bo gostoval nogometni klub, ki si kljub trem točkam prednosti pred Brežicami še ni zagotovil nove sezone v 2. SNL. Ljubljančani za miren zaključek plovbe potrebujejo vsaj točko. Tega seveda ne gre trditi tudi za Nafto 1903, ki bo po uspešno opravljenem licenciranju naslednjo sezono nadaljevala tekmovanje v drugi državni ligi. Ekipa Nafte 1903 se bo jutri pred gledalce podala v popolni postavi, med tem, ko bo pri gostih manjkal Tadej Rems zaradi bere rumenih kartonov. Glavni sodnik na srečanju bo Dejan Vivod, prvi pomočnik bo Žiga Šumer, drugi pomočnik Mitja Jonke, delegat na srečanju pa bo Danilo Kacijan.

Praznik lendavske navijaške skupine Gorgone (28. obletnica), ki pa z vodstvom še niso dosegli dogovora

Svoj praznik bodo prihajajočo nedeljo med drugim obeležili tudi organizirani lendavski navijači, ki delujejo pod skupnim imenom Gorgone. Svoj jubilej ti vsako leto obeležijo v drugem delu spomladanskega dela prvenstva, letos bodo torej to storili na zadnji krog prvenstva. Navijaška skupina Gorgone Lendava je bila ustanovljena leta 1991. Po osamosvojitvi Slovenije je na tleh novo nastale države zavladal, če lahko temu tako rečemo, pravi “navijaški boom.” V tistih letih je bilo ustanovljenih veliko novih navijaških skupin, saj je skorajda vsako večje mesto imelo naenkrat svojega prvoligaša. Po vzoru večjih navijaških skupin iz bivše republike in tudi že uveljavljenih domačih skupin kot so Green Dragons, Viole Maribor in Tifozi Koper, se je tudi v Lendavi začela organizirati navijaška skupina, katera naj bi navijala za lokalni nogometni klub Nafta. Točnega datuma nastanka navijaške skupine noben od starejših Gorgon nebi vedel povedati, tako je ostala samo letnica 1991.

So pa v zadnjih mesecih odnosi na relaciji Gorgone – vodstvo nogometnega kluba Nafta 1903, ali če želite obratno, na najnižji možni točki v celotni zgodovini omenjene navijaške skupine. Nogometni klub Nafta 1903 jim je gostoljubnost odrekel v sredini aprila, povod za takšno odločitev pa so bile finančne kazni zaradi uporabe pirotehnike, na zadnje v 21. krogu prvenstva. Medsebojni odnosi sicer že pred tem niso bili rožnati. Na zadnji domači tekmi so pripadniki Gorgon ostali celo pred zaprtimi vrati stadiona, saj slednji vstopnic za ogled srečanja niso kupili. Iz nogometnega kluba so za spletno izdajo Vestnika takrat sporočili, da “sta bila v preteklosti opravljena dva razgovora z vodstvom navijaške skupine Gorgone, kjer je bilo dogovorjeno, da navijaška skupina ne bo več povzročala izgredov, ki bi pomenili kazni za Nafto 1903. Ker se navijaška skupina tega dogovora ni držala, je bila sprejeta odločitev, da klub ne bo omogočal brezplačnega vstopa posameznikom, ki klubu povzročajo materialno škodo.”