Elektrika v Dolgovaških in Lendavskih Goricah: Podana bo kazenska ovadba

Včeraj smo poročali o neobičajnem dogodku, ki se je zgodil v Dolgovaških Goricah, natančneje v predelu “Hidegkut.” Tam naj bi občan povzročil zrušitev dveh dreves na nizkonapetostni vod. Policija potrjuje: “Podana bo kazenska ovadba.”

Predvčerajšnji veter je, kot smo že poročali včeraj, v naših krajih povzročil največ preglavic občanom v Dolgovaških in Lendavskih Goricah, pa tudi delavcem Elektra. Situacija bi sicer bila sprejemljiva in ob močnem vetru običajna, če ne bi v predelu Dolgovaških Goric imenovanem Hidegkut, prav občan poskrbel, da je večji del omenjenih dveh gričevnatih naselij ostal brez električne energije. In to za osem ur.

“Lahko potrdimo, da so bili policisti Policijske postaje Lendava dne 28.12.2016 obveščeni, da sta se na območju Dolgovaških goricah podrli dve drevesi – topoli, ki sta padli na električne vodnike, zaradi česar je prišlo do izpada električne energije. Policisti so opravili ogled in zbrali obvestila. Po ugotovitvi višine škode, bodo zoper osumljenca podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja Poškodovanje ali uničenje javnih naprav po 318. členu Kazenskega zakonika,” je sporočil Dejan Bagari, vodja operativno komunikacijskega centra, višji policijski inšpektor PU Murska Sobota.

Škoda vsekakor ni majhna. Elektro Maribor, enota Lendava je bila primorana zamenjati steber in električne vodnike na trasi dolgi približno 500m, težavo pa jim je dodatno povzročalo težko in neprehodno območje. Žarnice so znova zagorele ob 22.57 uri, vprašanje pa je tudi, ali je morda kakšnemu podjetju ali obrtniku nastala poslovna škoda. Občanu, ki je s takšnim dejanjem povzročil poškodovanje javne infrastrukture in s tem prekinil dobavo električne energije na večjem območju, grozi poleg visoke denarne kazni, verjetno odškodninska tožba podjetja Elektro Maribor in od enega do petih let zapora.