Ekskluzivno: Lendavčan Beno Misja postal Evropski klubski prvak v taekwon-do-ju (VIDEO)

Po tem, ko je Lendavčan Beno Misjal tako lani kakor tudi letos postal državni prvak v taekwon-do-ju in si pridobil naziv najboljšega borca v državi, je predvčerajšnjim po 78 minutah (13 borbah) postal še evropski klubski prvak!
Beno Misja iz Lendave sedaj že peto leto zapored trenira in se ob tem zelo uspešno udejstvuje v tekmovanjih v nam sicer nekoliko manj znani borilni veščini taekwon-do. Gre za borilno veščino, ki je bila ustanovljena leta 1955 v Južni Koreji, na današnjem ozemlju Koreje pa so sicer nekakšno podobno različico trenirali že več kot 2000 let nazaj.

Beno Misja si je ta laskavi naziv priboril predvčerajšnjim na tekmovanju v Salzburgu, kjer je prvič uradno nastopil za italijanski Hwarang team. Do sedaj je sicer Misja nastopal kot samostojni tekmovalec, ob pomoči trenerja Jureta Juvančiča ter pomočnika Jana Mariča. Spomnimo: Kvalifikacije za omenjeno evropsko klubsko prvenstvo so letošnjega junija potekale v italijsnaki Gorizi. Tam je Misja dosegel drugo mesto.

Tekmovanja v Salzburgu so se udeležili klubi iz Bosne in Hercegovine, Avstrije, Srbije, Nemčije, Makedonije, Slovaške in Italije. Skupno je nastopilo 18 borcev. Prvi del borb je potekal v treh skupinah v katerih je bilo po 6 borcev. Misja je bil v skupini z: Vinkom Dobrićem (Hrvaška), Edinom Valjevcem (Bosna), Danielom Stachom (Nemčija), Milanom Jurzyco (Slovaška) in Danielom Vukelićem (Srbija).

“Po skupinskem delu sem se kljub šoku po dveh porazih pobral in se z nadaljnjimi tremi zmagami uvrstil v nadaljevanje. Tam sem se pomeril s Tomasom Kalisko (Slovaška) in dosegel zmago z 11:9, Luccasom Mayerjem (Avstrija) in ga premagal z 14:8, Jasminom Jankovićem (Srbija) in ga premagal s 14:12 ter Markom Jazevićem (Hrvaška) in ga premagal s 13:11. Zadnjo borbo v drugem skupinskem delu sem, proti Nemcu Baumannu izgubil z majhno razliko 12:10, a je borba bila zgolj formalnost,” pove Misja. To je seveda bila popotnica v neposredni četrtfinale, kjer se je Beno pomeril z Makedoncem Evtimovim in ga premagal z rezultatom 15:13.

Prava borba za laskavi naziv se je pričela šele v polfinalu

Zmaga v četrtfinalu je seveda pomenila pot v polfinale, kjer pa se je bitka za laskavi naziv šele pričela. Misjo je namreč na tekmovališču pričakal stari znanec, Daniel Stach, ki je Lendavčana na turnirju že porazil. “Tukaj sem videl priložnost za revanš, želja pa je iz minute v minuto postajala večja,” pove Beno. Po izenačeni in čvrsti borbi do zadnje sekunde je na koncu zmagal s tesnim rezultatom 12:11 in se tako uvrstil v finale. Tam se je pomeril s Srbom Stojanovićem, katerega je v drugi rundi po drugem “knockoutu” premagal in se veselil težko prigaranega uspeha!

“Uspeh je bil še toliko večji saj sem ga dosegel kljub še nesanirani poškodbi ramena, ki sem jo zadobil pri borbi v Ajdovščini,” poudari misja Misja in zaključi: “Vsa odrekanja, vsi treningi, vstajanja ob šestih zjutraj so se mi obrestovala. Vse bolečine, ki sem jih pretrpel in vse poškodbe, ki sem jih dal skozi… Vse ovire, ki so mi stale na poti sem odpravil. Veliko je bilo vloženega truda in želje, da sem to dosegel.”

To je “knockout,” ki je Benoju prinesel naziv Evropski klubski prvak

Klik >>