Eko-Park Lendava bo nabavil novo smetarsko vozilo

Lendavsko komunalno podjetje Eko-Park bo bogatejše za novo smetarsko vozilo, ki ga v podjetju nujno potrebujejo. Ob tem bodo s pomočjo učencev DOŠ I Lendava izbrali tudi nov slogan podjetja, zamenjali pa bodo tudi celostno grafično podobo.
Podjetje Eko-Park iz Lendave je 29. julija letos na portalu javnih naročil objavilo javni razpis za nabavo novega smetarskega vozila. Na omenjeno javno naročilo se je odzval zgolj en ponudnik, to je podjetje TEHNIX d.o.o. iz Donjega Kraljevca (Hrvaška). Omenjeni ponudnik bo vozilo dobavil po ceni 179.950,00 evrov (z vključenim DDV). Gre za vozilo s podvozjem Mercedez-Benz Arocs, masa vozila znaša 5.500 kilogramov, vozilo ima 200 kW motor in 8-stopenjski avtomatski menjalnik. Vozilo bo med drugim opremljeno s kamerami za snemanje zbiranja odpadkov. Dobavni rok vozila je 90 dni.

Nakup komunalnega vozila za zbiranje in odvoz odpadkov z zmogljivostjo 14 kubičnih metrov je potrdil Občinske svet Občine Lendava ter nadzorni svet in svet družbenic podjetja Eko park. Podjetje Tehnix, ki razvija in proizvaja specializirana komunalna vozila, je bilo izbrano na podlagi postopka javnega naročila in bo v skladu s podpisano pogodbo vozilo dobavilo v roku treh mesecev. V javnem podjetju Eko park so se odločili, da bodo posodobljen vozni parka komunalnih vozil opremili tudi z novo celostno grafično podobo. Slogan, s katerim bodo v prihodnje opozarjali na varovanje narave, bodo izbrali učenci Dvojezične osnovne šole I Lendava.