Dve novi okrepitvi za Nafto 1903

Po tem, ko je članska ekipa Nafte 1903 minulo pripravljalno srečanje proti Šamnpionu iz Celja dobila, se je ta za tem še okrepila. Članski stratek Dean Dončić lahko sedaj računa na dva nova igralca, ki sta v vrste Lendavčanov prišla iz madžarskega ZTE-ja.
Nafta 1903 še dodatno krepi svoje vrste. Med modro-bele sta pred nekaj dnevi stopila dva nova nogometaša, Ubochioma Meshack in Bence Gergényi. Ubochioma Meshack je 18-letni nigerijski napadalec, na novo registrirani igralec ekipe ZTE FC iz Zalaegerszega, je velik talent. 21 letni Bence Gergényi, je madžarski reprezentant U21, je bil v sezoni 2018/19 je bil standardni član prve ekipe ZTE FC-ja, ki si je izborila napredovanje v 1. madžarsko ligo in je v jesenski sezoni 2019/20 odigral 6 prvoligaških prvenstvenih tekem. Oba igralca sta prišla v Nafto 1903 iz ZTE-ja in bosta igrala za Lendavčane kot posojena igralca do 30. junija 2020.

Gergényi že vpoklican na reprezentančne priprave U21

Pri tem velja omeniti, da je Bence Gergényi tik po vstopu v Nafto 1903 že prejel poziv na priprave madžarske nogometme reprezentance U-21. Priprave bodo potekale v nogometnem centru madžarske nogometne zveze v Telkiju.

Pripravljalna tekma U17: Poraz v Miklavžu

“Tekmo smo začeli dobro, pritiskali na nasprotnika, si ustvarili nekaj lepih priložnosti, vendar le teh nismo uspeli realizirati. Po napakah obrambe in vratarja so gostje povedli z 0:2. Napake so se še naprej vrstile in do polčasa smo bili v zaostanku za pet golov v zadnji minuti smo uspeli zmanjšali rezultat na 1:5. Drugi polčas smo igrali veliko bolj zbrano, kar se je videlo na sami igri in rezultatu. Dosegli smo tri lepe zadetke, ki so bili rezultat lepih akcij. Žal je za dokončni preobrat zmanjkalo časa in tako se je tekma končala z rezultatom 4:5 za gostujočo ekipo,” je sporočil trener Vladimir Šooš.

Pripravljalno srečanje tudi za ekipo U19

Ekipa U19 je minulo soboto odigrala svojo tretjo prijateljsko tekmo pred nadaljevanjem spomladanskega dela prvenstva. Nasprotnik je bila vodeča ekipa MNZ Maribor in sicer NK Miklavž. Srečanje na umetni travi pri Doš 1 se je končalo z rezultatom 4:4. “Modro-beli smo slabo začeli srečanje, saj smo že v 2. minuti prejeli zadetek. Vendar smo se hitro pobrali in po zadetkih v 12., 24. in 25. minuti prešli v vodstvo s 3:1. Vendar smo do polčasa po lastnih napakah prejeli tri zadetke in tako se je prvi del končal z vodstvom gostov 3:4. V drugem delu smo po nekaterih menjavah prišli do izenačenja in tako se je obračun končal z rezultatom 4:4,” je dejal Silvester Bažika, trener. Strelci za »plave« so bili: Pavšič 2x, Šupljika in Horvath.

VIDEO: Streli trening tekme v Veliki Polani minulo soboto