DSŠ Lendava: Kaja Kocon zlata maturantka; Gimnazijci rezultate še pričakujejo

Znani so rezultati poklicne mature. Lendavska Dvojezična srednja šola je bogatejša za zlato maturantko. To je postala Kaja Kocon, ki je obiskovala smer Ekonomski tehnik SSI. Od možnih 23 točk jih je dosegla 22. Rezultati splošne mature bodo znani 10.7.2017.
Na Dvojezični srednji šoli v Lendavi je poklicno maturo v spomladanskem roku 2017 opravljalo 20 dijakov (Ekonomski tehnik SSI 4, Strojni tehnik SSI 11, Ekonomski tehnik PTI 1, Tehnik mehatronike PTI 3, Strojni tehnik PTI 1). Uspešnih je 19 dijakov (95 %), en dijak (Strojni tehnik PTI) ima popravni izpit iz slovenščine. Ena dijakinja (Kaja Kocon, Ekonomski tehnik SSI) je z doseženimi 22 točkami od 23 zlata maturantka.

Zaključni izpit je v spomladanskem roku 2017 opravljalo 6 dijakov: 3 dijaki v programu Gastronomske in hotelske storitve, 2 dijaka v programu Mehatronik- operater in 1  dijak v programu Avtoserviser.

Uspeh na zaključnem izpitu je 100%. Dijak iz programa Avtoserviser  Gašper Gjerek, je dosegel maksimalno število 5 točk.

Na Ekonomski šoli Murska Sobota je v spomladanskem izpitnem roku, poklicno maturo opravljalo 44 dijakov srednjega strokovnega izobraževanja programov ekonomski tehnik in logistični tehnik, vseh 44 je bilo uspešnih. Letošnji uspeh je tako 100 %. Poklicno maturo je opravljalo tudi 5 kandidatov izrednega izobraževanja, tudi ti so bili 100 % uspešni in nadaljujejo tradicijo zadnjih 5 generacij, ki so dosegali 100 % uspešnost.

Zlata maturantka z vsemi 23 možnimi točkami je Nina Fujs iz 4. c razreda, programa ekonomski tehnik.

Tudi 16. generacija maturantk in maturantov programa Predšolske vzgoje na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer je dosegla izvrsten rezultat. K poklicni maturi na spomladanskem roku je pristopilo 39 kandidatk in 8 kandidatov in vsi so bili uspešni (100 %). Trije maturanti (6 %) so dosegli prag 22 (od 23) točk, dve od njih pa sta dosegli vse možne točke, torej 23. Vsi so postali zlati maturanti in bodo 10. julija 2017 na svečani podelitvi maturitetnih spričeval ljutomerskih gimnazijcev prejeli maturitetno spričevalo s pohvalo.

Zlati maturantki s 23 točkami sta: Urša Holer, Črešnjevci (občina Gornja Radgona) in Nika Klobasa, Boračeva (občina Radenci).

Zlati maturant z 22 točkami je: Primož Slekovec, Selišči (občina Sveti Jurij ob Ščavnici)

Tudi odrasle kandidatke in kandidati poklicnega tečaja Predšolska vzgoja so dosegli odličen rezultat. K maturi je pristopilo 17 kandidatk in kandidatov. Rezultat je izjemen (100%), tudi zato, ker so ga dosegli ob delu, družini, otrocih, ….

Podatkov o Srednji poklini in tehniški šoli Murska Sobota še nimamo in jih bomo objavili naknadno.