Drznila sta si ga napasti dvakrat, pri čemer ju je policija takrat ujela!

Tudi takšne dogodke je moč zaslediti v pokrajini ob Muri. Policijska uprava Murska Sobota poroča, da sta neznana storilca istega moškega iz Murske Sobote napadla kar dvakrat zapored. Obakrat jima je uspelo pobegniti, a so policisti bili uspešni in pri drugem napadu oba storilca tudi ujeli.
Policisti so bili 13. novembra malo po 13. uri s strani občana iz Murske Sobote obveščeni, da sta ga med odklepanjem vhodnih vrat stanovanjske hiše napadala dva moška in mu iz žepa odtujila rezervne ključe osebnega avtomobila. Ob njegovem vpitju je iz hiše prišla soseda, neznana storilca pa sta s kraja pobegnila.

18. novembra ob 9.28 uri so bili policisti s strani očividca obveščeni, da sta dve zamaskirani osebi v mestu Murska Sobota napadli moškega. Pri obravnavi dejanja je bilo ugotovljeno, da gre za istega oškodovanca kot dne 13.11.2019 in ista storilca. Po hitri intervenciji policistov je bil eden izmed storilcev prijet v neposredni bližini izvršenega dejanja. Drug storilec pa naslednji dan.

Po vseh zbranih obvestilih bo zoper 28- in 48-letna osumljena, podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitve dveh kaznivih dejanj ropa po II. odstavku 206. člena KZ-1, za katerega je predpisana kazen zapora od treh do petnajst let.