Državljane Pakistana tihotapil kar v kartonastih škatlah

Včerajšnji popoldan so vsega vajeni policisti na Mednarodnem mejnem prehodu v Gruškovju, v priklopniku odkrili štiri državljane Pakistana. Ti so državno mejo želeli nedovoljeno prestopiti skriti kar v kartonastih škatlah.

Včeraj popoldne, natančneje ob 15.10 uri je na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje v našo državo vstopal voznik priklopnega tovornega vozila turških registrskih oznak, 53-letni Bolgar.

Policisti so med mejno kontrolo, s pomočjo naprave za ugotavljanje izdihanega zraka v zaprtih prostorih (CO2 tester), opravili tudi kontrolo priklopnega vozila. Naprava je nakazala verjetnost prisotnosti ljudi v priklopnem vozilu. Zaradi tega so policisti opravili temeljit pregled vozila in ugotovili, da je bila pletenica, na kateri je carinska zalivka, prerezana in nato zlepljena. Zaradi suma, da se v priklopniku nahajajo ljudje, so ga odprli in pregledali ter v njem odkrili 4 državljane Pakistana, ki so se skriti poizkušali izmakniti mejni kontroli. Tujci, stari od 17 do 30 let, niso posedovali veljavnih dokumentov in so na ta način poskušali nezakonito prestopiti državno mejo oziroma vstopiti v našo državo.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja Prepovedanega prehajanje meje ali ozemlja države po čl. 308/3 Kazenskega zakonika, bodo policisti podali kazensko ovadbo pristojnemu tožilstvu.

tujci02[1]

tujci01[1]