Drugi krog lokalnih volitev bo na sporedu 2. decembra: Prvi odziv Dejana Süča in Janeza Magyarja

Volivci so na 3.200 voliščih v državi odločali o novih občinskih vodstvih za prihodnja štiri leta. Volilna udeležba je bila po do zdaj zbranih podatkih 49,86-odstotna. Na lokalnih volitvah pred štirimi leti je skupno glasovalo dobrih 45 odstotkov volivcev, letos nekoliko več, 49,97 odstotkov.
Tokratne lokalne volitve se nas je na volišča v lendavski občini odpravilo nekoliko več volivcev kot leta 2014. Če smo takrat beležili 49,88 -odstotno volilno udeležbo v prvem in 48,77 -odstotno volilno udeležbo v drugem krogu, se nas je včeraj na volišča odpravilo 52,22 -odstotkov. V številkah to pomeni, da se je od 9.248 volilnih upravičencev volitev včerajšnji dan udeležilo 4.829 polnoletnih občanov.

Da se bo najbrž ponovil scenarij iz leta 2014 je bilo jasno že med samimi volitvami, noben pa si ni upal napovedati, katera kandidata bosta tista, o katerih bomo ponovno odločali 2. decembra. Po nestrpnem čakanju na lendavski Občini so iz občinske volilne komisije po deveti uri zvečer sporočili, da sta to Janez Magyar in Dejan Süč. Obeta se torej zanimiva bitka v drugem krogu.

Najverjetnejša sestava občinskega sveta, predstavniki madžarske manjšine in predstavnica Romov

Dejan Süč

“Prvi vtisi, prvi občutki so tihi, glede na to, kako kampanjo smo imeli. Mislim, da smo se res potrudili, pričakovali pa smo tudi pozitiven rezultat. Glede na to, da je bilo pet kandidatov, je bilo nekoliko nerealno pričakovati da bi v prvem krogu lahko odnesli zmago. Smo zadovoljni, zadovoljni pa smo tudi, da so občani našo idejo tudi prevzeli. Čakata nas dva tedna resnega in trdega dela, morda še kakšna ura zabave, za tem pa sledi delo strategije za naprej, saj enostavno ni veliko časa. Gospodu Magyarju in vsem ostalim kandidatom čestitam, saj so se pošteno potrudili. Iskreno lahko povem, da se nismo opogumljali, da bi bili prevzetni, a smo ocenili, da smo si takšen rezultat morali zaslužiti. Volilno telo je nepredvidljivo, a smo, kot kaže, volivce navdušili.”

Janez Magyar

“Kot prvo bi se rad zahvalil svojim volivkam in volivcem, da so mi zaupali svoj glas. Kot kaže, sem le-te upravičil s svojimi dejanji v teh letih, saj delam v podjetništvu, navdušil pa sem jih, kot kaže, tudi v svoji volilni kampanji s svojo pozitivno in razvojno naravnano miselnostjo. Lendava si vsekakor zasluži razvoj, kajti mladi in tudi starejši v našem kraju nekako nimajo perspektive. Menim, da lahko na tem področju največ pomagam. Ko gre človek v boj, vsekakor računa na zmago. Tega si tudi zelo želim, a je širina kandidatov in odločitev volivcev ter volivk pokazala, da se bo ta boj ponovil. Pričakoval sem, da se bom znašel v drugem krogu, a s kom, si nisem upal napovedati.”