Druga državna liga se nadaljuje prihodnji torek, spremenjeni format pokalnega tekmovanja ostaja

Po tem, ko smo včeraj poročali, da so se v ponedeljek preko videokonferenčnega sistema Zoom sestali predstavniki 14 od 16 klubov druge državne nogometne lige, sestanek je organizirala lendavska Nafta 1903, se je včerajšnji dopoldan, vnovič preko videokonferenčnega sistema Zoom, sestalo pet predstavnikov drugoligašev z vodstvom Nogometne zveze Slovenije, kjer je bil dosežen dogovor o nadaljevanju druge državne lige.
Predstavniki članov 2. SNL, ki so jih zastopali predstavniki nogometnih klubov Nafta 1903, Kalcer Radomlje, Krka, Triglav Kranj in Bilje, so se včerajšnji dopoldan s predstavniki Nogometne zveze Slovenije sestali preko videokonferenčnega sistema Zoom. Predstavniki NZS-ja so prisotne seznanili z aktualnim stanjem okrog nadaljevanja prvenstva in predstavnikom klubov 2. SNL predstavili sklepe organov, ki se nanašajo na ekipe iz druge državne lige.

Predstavniki drugoligašev so prejeli razveseljivo informacijo in sicer, da se bo prvenstvo v 2. SNL nadaljevalo prihajajoči torek, 20.4.2021. Nafto 1903 takrat čaka gostovanje pri Lendavčanom dobro poznanem rivalu iz Ptuja. Četrtfinalna srečanja v Pokalu Slovenije, kjer prav tako nastopa modro-bela ekipa, bodo odigrana 28. aprila, finalno srečanje pa naj bi, po sedaj znanih informacijah, bilo odigrano 25. maja 2021. Spomnimo: Nafta 1903 doma pričakuje ljubljansko Olimpijo.

Žal pa se predstavnikom drugoligašev s predstavniki organizatorja pokalnega tekmovanja ni uspelo dogovoriti tistega, kar so si najbolj želeli. Format pokalnega tekmovanja bo torej v prihodnji sezoni tak, da bodo v njem nastopali le klubi iz elitne slovenske lige, ter dve prvouvrščeni moštvi 2. SNL ob koncu tega prvenstva, o čemer smo že poročali. Na to odločitev je pomembno vplivalo dejstvo, da pokalna tekmovanja v okviru MNZ-jev niso bila odigrana in tako se ekipe niso imele možnosti uvrstiti v nadaljnje tekmovanje pod okriljem NZS.

Pomembna in hkrati razveseljiva informacija je, da se bo nadaljevalo tekmovanje v 2. slovenski kadetski in mladinski ligi. Prav tako bodo s tekmovanjem ponovno pričeli tretjeligaši. Obe tekmovanji naj bi se začeli že konec tega meseca, končni terminski plan pa zaenkrat še ni določen. Na srečanju so predstavniki drugoligašev krovno nogometno organizacijo opozorili še na problematiko izpada prihodkov klubov, predvsem v mladinskih pogonih. Najbolj je očiten izpad vadnin, ki jih zaradi prekinitve trenažnega procesa staršem klubi niso zaračunavali. Prav tako je potrebno urediti razmere v povezavi z zaščito mladih igralcev v mladinskih pogonih, ki jih klubi ne morejo pogodbeno vezati nase. Klubi in NZS se dogovarjata tudi o spletnih prenosih vseh tekem 2. SNL, dokler na tekmah ne bo dovoljena prisotnost gledalcev.