Druga dražba Časarjevega premoženja v Lendavskih Goricah: Prodali skoraj vse

Po tem, ko se je lani konec novembra v Lendavskih Goricah prva dražba premoženja nekdanjega prvega moža Luke Koper Roberta Časarja, ko so iztržili le 70 evrov, je bilo na včerajšnji dražbi precej drugače, saj so prodali skorajda vse, kar se je prodati dalo.
Spomnimo: V Lendavskih Goricah je bila lanskega novembra prva dražba premoženja nekdanjega prvega moža Luke Koper Roberta Časarja zaradi prisojenega dolga upravljavcu koprskega pristanišča. Od več kot 100 premičnih predmetov so prodali le sabljo za odpiranje penine ter električna opekač in pečko v skupni vrednosti 70 evrov. Včeraj se je odvila druga dražba premoženja, katera pa je bila bistveno uspešnejša. Prodali so namreč skoraj vse premoženje in iztržili približno 5500 evrov. Pri tem je potrebno poudariti, da se je dražbe udeležilo 12 zainteresiranih kupcev.

Prvotna skupna ocenjena vrednost predmetov v Časarjevi počitniški hišici je bila sicer približno 8500 evrov in iztržili torej tretjino manj. Na voljo je bilo vse, od miz in foteljev, do sodov, sesalnikov in nastavkov za vijačenje. Najdražji je bil ograjen pesjak s prvotno ceno 1000 evrov, najcenejši pa umivalnik, radiator in ventilator, vsi ocenjeni na 6 evrov. Izvršbe se sicer nanašajo na nepremičnini v Portorožu in v Lendavskih Goricah. Počitniška hiša se je sicer že prodajala v polovici, a je prodaja bila neuspešna.

Nad Časarjevim premoženjem je izvršbe sprožila Luka Koper po tem, ko je na sodišču bila uspešna z odškodninsko tožbo proti Časarju in novogoriškemu nepremičninarju Marjanu Mikužu zaradi poslov z zemljiščem na Orleški gmajni. Luka Koper od obeh terja 2,4 milijona evrov, dolg pa v celoti najverjetneje ne bo poplačan nikoli.