FOTO: Drama v Murski Soboti končana. Moški sam splezal z dimnika

Uprava za Zaščito in Reševanje je poročala, da danes, od pol desete ure dopoldan moški, star med 35 in 40 let, grozi s samomorom, natančneje s skokom iz dimnika tamkajšnje kotlovnice na Lendavski ulici. Najprej pogajanja niso bila uspešna, a se je kmalu obrnilo na bolje, saj je moški po pregovarjanjih s pogajalcem iz Celja, zapustil dimnik.
Zadeva se je začela, neuradno, zaradi skrbništva nad otrokom. Moški je sicer zaposlen v podjetju v neposredni bližini omenjenega dimnika, iz česar je moč sklepati, da se je na dimnik povzpel med delovnim časom. Moški se je prijavil sam okrog osmih zjutraj in povedal le, da bo skočil z višine.

Policija je nemudoma pričela z iskalno akcijo, saj lokacije ni sporočil in ga naposled izsledila na Lendavski ulici, na dimniku ulične kotlovnice, nekaj minut pred deveto. Moškega, ki je iz okolice Maribora, z začasnim prebivališčem v Murski Soboti in ki je bil domnevno že v preteklosti tudi precej nasilen do svoje partnerke, so v oskrbo prevzeli reševalci in ga odpeljali na psihiatrijo.

Drama se je končala okrog 13.10, v pripravljenosti je bila posebna policijska enota, območje pa je dvakrat preletel tudi policijski helikopter.

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/113431614612884969612/albumid/6301224267328652001?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]