Dr. Miro Cerar se je v Mariboru sestal z županom Magyarjem

Prvi delovni petek v letošnjem letu je Minister za zunanje zadeve in bivši predsednik vlade dr. Miro Cerar preživel v Mariboru, kjer se je med drugim sestal tudi z županom Občine Lendava, Janezom Magyarjem. Tako Cerar kakor tudi Magyar sta delovni sestanek končala vidno zadovoljna.
Včerajšnji petek sta se v Mariboru sestala župan Občine Lendava Janez Magyar in Minister za zunanje zadeve ter nekdanji predsednik vlade, dr. Miro Cerar. “Srečanje z zunanjim ministrom ocenjujem kot zelo pozitivno. Ob tem moram omeniti, da sem bil zelo počaščen, da sem se lahko sestal s tako visokim gostom, s pogovori pa sem bil zelo zadovoljen,” je dejal Magyar. “Z lendavskim županom sva govorila o sodelovanju med Slovenijo in Madžarsko, razvoju turizma, gospodarstva in železniške infrastrukture,” pa je zapisal Cerar.

Že sicer pa so včerajšnji pogovori potekali pretežno o gospodarstvu ter o domačem in tujem vlaganju v občino Lendava. Prisotni so se dotaknili tudi arbitražne razsodbe, predvsem kar se tiče še odprtih zadev na območju lendavske občine. Pogovor je nanesel tudi na železniško infrastrukturo. “Večkrat sem poudaril potrebo po železniški povezavi Lendava – Rédics ter o nujno potrebni železniški povezavi Lendava – Beltinci, da Lendavo povežemo z preostalim delom države neodvisno od sosednje Hrvaške,” je dejal Magyar. Zunanji minister je omenil, da bo idejo, katere korenine so sicer stare že skorajda dve desetletji, prenesel Alenki Bratušek, Ministrici za infrastrukturo.

Župan Magyar je med drugim Cerarju omenil, da vidi Lendavo kot stičišče srečanja zunanjih ministrov Slovenije in sosednje Madžarske, zelo rad pa bi med drugim gostil srečanje Ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo, Zdravka Počivalška, z gospodarstveniki iz občine Lendava, kar je Cerar pohvalil. To bi se lahko, po neuradnih podatkih, zgodilo že zelo kmalu. Po Cerarjevih besedah je Lendava primer dobre prakse kar se tiče sožitja med večimi političnimi strankami, da bo v občinskem svetu sodeloval z vsemi strankami, pa je dejal tudi Magyar.