Dr. Mihael Kasaš odhaja na MOP; župan Magyar imenoval tri nove podžupane

Podžupan Občine Lendava, dr. Mihael Kasaš odhaja na novo delovno mesto in sicer na Ministrstvo za okolje in prostor (MOP), kar pomeni, da v kratkem več ne bo podžupan Občine Lendava. Danes je župan Magyar imenoval tri svoje nove pomočnike.
Dr. Mihael Kasaš, ki se je tudi na minulih lokalnih volitvah boril za stolček župana, je po nastopu mandata Janeza Magyarja kot novega župana, zasedel mesto podžupana, za svoje delo pa je prejemal tudi denarno nadomestilo oz. plačo. Ta sedaj, kot pravi, odhaja “novim izzivom naproti,” saj bo zaradi selitve na novo delovno mesto opustil funkcijo podžupana. Dr. Kasaš namreč odhaja v Ljubljano na MOP.

Že sicer pa se je nekaj časa šušljalo, da bo Lendavski župan Magyar imenoval nove podžupane, kar je že sicer bila logična posledica tudi Kasašovega bližnjega odhoda. Na mesto podžupanov, ki svoje funkcije ne bodo opravljali profesionalno, so stopili Ivan Koncut, Otto Močnek in Igor Kulčar, ki se je na minulih lokalnih volitvah prav tako bojeval za županski stolček. Koncut bo zadolžen za področje turizma in športa, slednji med drugim čez dober mesec dni odhaja v pokoj, Močnek za področje manjšine in Kulčar za področje okolja ter gospodarstva.