Dostava toplih obrokov poteka usklajeno in tekoče

Od ponedeljka tople obroke za najbolj ranljivo in rizično skupino občanov zagotavljala kuhinja Dvojezične osnovne šole II Lendava; obroke dostavljajo prostovoljci, njihovo delo pa koordinira območno združenje Rdečega križa.
Številni invalidi, starejši in onemogli občani so si topel obrok zagotavljali preko različnih ponudnikov, ki zaradi ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa tega ne smejo več izvajati. Občina Lendava in občinski štab Civilne zaščite sta tako v sodelovanju z Dvojezično osnovno šolo II Lendava vzpostavila kuhinjo, ki bo delovala vse dni v tednu. Na podlagi odredbe župan Občine Lendava Janeza Magyarja se je lahko delovanje kuhinja v DOŠ II Lendava ponovno vzpostavilo in kot pravi ravnateljica šole Roberta Turk: “Vskladu s to odredbo lahko topli obrok zagotavljamo tudi drugim občanom, ne samo našim zunanjim odjemalcem. Da bo delo nemoteno potekalo sedem dni v tednu, nam bo pomagalo kuharsko osebje DOŠ I Lendava in Vrtca Lendava.”

Koordinacijo dostave toplih obrokov je prevzelo območno združenje Rdečega križa Lendava, Občina Lendava pa je prostovoljcem na razpolago dala občinska službena vozila. Sekretarka območnega združenja Rdečega križa Natalija Gomzi Jablanovec po treh dneh delovanje kuhinje v DOŠ II ocenjuje, da delo poteka nemoteno in tekoče: “Trenutno imamo na seznamu okrog 60 prostovoljcev. Za dostavo toplih obrokov smo najprej aktivirali prostovoljce iz Kluba študentov Lendava, glede na potrebe bomo v prihodnje vključevali še ostale. Čeprav trenutne potrebe ne presegajo naših kapacitet, pozivam vse tiste, ki so pripravljeni pomagati in sodelovati kot prostovoljci, da se prijavijo. Potrebe se lahko zelo hitro spremenijo in zato je bolje, da smo na njih v čim večji meri pripravljeni.”

Občani lahko za pomoč pokličejo na območno združenje rdečega križa (M: 041 438 726) ali na Občino Lendava v času uradnih ur, telefonska številka je 02 577 25 10. Na oba telefonska kontakta lahko pokličejo tudi tisti, ki bi želeli pomagati kot prostovoljci.