DOŠ I Lendava: Vršilka dolžnosti ravnateljice bo Judita Törnar Vida

Kot smo pred kratkim že poročali, je ravnateljica Dvojezične osnovne šole (DOŠ) I Lendava Tatjana Sabo podala svetu omenjenega zavoda odstopno izjavo. Kot je ta navedla, iz funkcije ravnateljice odstopa zaradi osebnih razlogov, njena naslednica pa bo, kot vršilka dolžnosti, Judita Törnar Vida, zaposlena v DOŠ I.
Po tem, ko je ravnateljica Dvojezične osnovne šole I Lendava Tatjana Sabo v začetku meseca julija 2018 s strani občinskega sveta Občina Lendava prejela nov mandat je ta v začetku junija podala svoj odstop. Sabojeva, profesorica zgodovine in geografije, bi mandat zaključila sicer šele prihodnje leto. Funkcijo ravnateljice bo opravljala do začetka novega šolskega leta, znana pa je že tudi njena naslednica, kot vršilka dolžnosti ravnateljice. To je postala Judita Törnar Vida, učiteljica madžarskega jezika in predsednica Madžarske samoupravne narodne skupnosti Občine Lendava, ki bo zavod vodila največ leto dni. Sabojeva je delovno mesto ravnateljice prvič zasedla leta 2008.

Kot nam je včeraj v telefonskem pogovoru dejala Törnar Vida, je šlo za poziv notranjim strokovnim delavcem DOŠ I Lendava. “Čutila sem, da bi se morda v prihajajočem šolskem letu lahko seznanila z delom tudi iz druge strani, se pravi, s strani vodenja. Delo se mi zdi zanimivo in vzela ga bom kot izziv. Zavedam se, kaj je dvojezična osnovna šola, v kateri je kar nekaj učencev ki niso zgolj slovenske in madžarske narodnosti, temveč tudi romske, hrvaške in druge. Tega se zelo dobro zavedam in menim, da je tako šolo voditi lepo in zanimivo. Gre za multikulturno skupnost, kjer se povečuje toleranca do drugačnosti in sama torej v tem vidim izziv.”

Kot nam je še dejala Törnar Vida, se zaveda, da je šolo dozdajšnja ravnateljica vodila zelo dobro in da gre za šolo, ki je v okolju zelo dobro sprejeta. Sama si novosti, vsaj v tem letu ne želi, “a se zavedam odgovornosti, ki me čaka, saj gre za veliko otrok, zaposlenih in seveda tudi staršev. To je trikotnik, ki mora biti venomer sklenjen in zgolj tako se lahko nekaj doseže. Pričakujem, da bo delo tudi zahtevno,” je še dejala. Na naše vprašanje, ali namerava čez leto dni kandidirati na rednem razpisu, je dejala, da na to vprašanje še nima odgovora. Z vodstvom šole se sogovornica namerava sestati prihodnji teden, je zaključila.

Judita Törnar Vida