DOŠ I Lendava določili za namestitev zdravstvenih delavcev, pripadnikov CZ in Policije

V primeru potrebe po namestitvi zdravstvenih delavcev, pripadnikov CZ in Policije izven svojih domov se lahko ponudi koriščenje Dvojezične osnovne šole I Lendava.
Občina Lendava in štab Civilne zaščite Občine Lendava sta v skladu z odredbo poveljnika Civilne zaščite Republike Slovenije, da se za potrebe izvajanja ukrepov oskrbe obolelih s COVID-19 in izvajanja osnovne oskrbe prebivalcev aktivira prostore zavodov s področja vzgoje in izobraževanja kot prvo možno lokacijo določila prostore Dvojezične osnovne šole I Lendava.

Tudi lendavski gasilci prejeli zaščitna sredstva

Zaščitna sredstva in razkužila pa so predvčerajšnjim prejeli tudi lendavski gasilci. Poveljnik lendavskih prostovoljnih gasilcev je tako pozval člane društva na sestanek, na katerem so bili vsi pripadniki lendavskega prostovoljnega gasilskega društva seznanjeni najprej s situacijo, za tem pa še s prejetimi zaščitnimi sredstvi. Te bodo uporabljali predvsem pri tehničnih reševanjih, ko policija ali reševalna ekipa potrebuje tehnični poseg za vstop v stanovanje ali v hiše.