Domnevni mučitelj živali: Policisti zbirajo obvestila

Včeraj smo poročali o osebi, ki trdi, da mačke in pse muči s pirotehniko. Primer je v pokrajini ob Muri dvignil precej prahu, vmešala pa se je tudi policija ki že zbira obvestila.

Na priljubljenem spletnem družbenem omrežju Facebook, se je predvčerajšnjim pojavil posnetek, v katerem se dve osebi pogovarjata o tem, kako se bosta s pirotehniko izživljala nad psi (in verjetno tudi mačkami). Oseba, ki je posnela video, bi se naj na podlagi objav na socialnih omrežjih približala domnevnemu mučitelju živali, da bi na ta način dobila in posnela njegove izjave. Izmenjala sta si tudi nekaj sporočil preko Facebookove aplikacije za klepet.

“Policisti so glede spornih objav na spletu (posnetkov, slik, blogov..) povezanimi z domnevnim mučenjem živali ter slik povezanih s pirotehniko, izsledili osebo, ki je sporne posnetke in slike objavljala in pri njem na podlagi odredbe opravili tudi hišno preiskavo. Ugotovljeno je bilo, da gre za mladoletnika iz območja UE Gornja Radgona, vendar se zaenkrat domnevni sumi storitve kaznivega dejanja mučenja živali ali storitve prekrškov povezanih s pirotehničnimi izdelki niso potrdili. Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo in bodo o vsem obvestili pristojno Državno tožilstvo ter pristojni Center za socialno delo,” so sporočili iz PU Murska Sobota.

Po neuradnih informacijah je policija že izsledila 16. letnika, ki je avtor posnetka in Facebook profila. S pirotehničnimi sredstvi naj bi povzročil smrt dveh muck in enega psa; če je za to grozodejstvo resnično odgovoren, pa bo še pokazala nadaljnja policijska preiskava.

mucitelj