Domače podjetje bo kupilo zemljišče v industrijski coni, za zemljišča v coni pa naj bi se zanimala še štiri podjetja

Po tem, ko je Občina Lendava na svoji spletni strani v začetku marca objavila javno zbiranje ponudb za prodajo stavbnih zemljišč v industrijski coni v Lendavi, se je na omenjeno zbiranje ponudb odzvalo eno izmed lendavskih podjetij ter kupilo parcelo, sestavljeno iz treh parcelnih številk v skupni izmeri 8.620 kvadratnih metrov, kjer bi lahko nastala nova hala.
Domače podjetje iz Lendave se je uspešno odzvalo na javno zbiranje ponudb za prodajo nepremičnine v Industrijsko poslovni coni Lendava, so sporočili iz lendavske Občine. Javno zbiranje ponudb je bilo objavljeno 8. marca, Občina in interesent pa sta trenutno tik pred podpisom pogodbe, kar bi se po naših informacijah lahko zgodilo v prihodnjem tednu ali dveh. Tri stavbna zemljišča, ki zaokrožujejo območje, imenovano P04 je površine 8.620 kvadratnih metrov, občina Lendava pa ga je prodajala (brez vključenega DDV-ja) za 237 tisoč evrov. Na dveh stavbnih zemljiščih je bila vknjižena zakupna pravica v korist Kmetijskega gospodarstva Lendava, a je slednja prenehala 31.12.2020. 10-odstotkov varščine je že bilo plačane.

Katero podjetje bo kupilo zemljišče na Občini Lendava zaenkrat niso želeli izdati, so pa dejali le, da je podjetje zadostilo vsem pogojem razpisa. Občina Lendava pa med tem že ureja cesto s hodnikom za pešce (v dolžini 232 m), meteorne kanalizacije (v dolžini 214 m), fekalne kanalizacije (v dolžini 141 m), vodovoda (v dolžini 222 m) in javne razsvetljave (v dolžini 230 m, 11 svetilk). Spomnimo: Občini je evropska sredstva za ta namen dodelilo ministrstvo za gospodarstvo. “V občini Lendava smo vsake naložbe, ki pomeni razvoj in nove zaposlitve še posebej veseli. Če je to domače podjetje, pa je veselje še toliko večje,” je dejal župan Magyar, ki nam je še dejal, da se za nekatera druga zemljišča v industrijski coni v Lendavi zanimajo še štiri podjetja, od katerih je eno iz tujine.