Domača tržnica? Zakaj pa ne

V zavodu za turizem in razvoj nameravajo zadnji oktobrski vikend na Glavni ulici v Lendavi, natančneje pod kostanji v neposredni bližini cerkve Sv. Katarine, organizirati Domačo tržnico. Javni poziv za ponudnike pridelkov in izdelkov domače ter umetnostne obrti je že objavljen.
“V Zavodu za turizem in razvoj Lendava objavljamo poziv za ponudnike lokalnih prehrambenih izdelkov in izdelkov domače in umetnostne obrti za prodajo na Domači tržnici, ki bo v soboto, 28. 10. 2017,” so zapisali. Tokrat gre za prvi termin tržnice, a kot poudarjajo želijo Domačo tržnico organizirati predvidoma vsako zadnjo soboto v mesecu. Lokacija izvedbe je v bližini Turistično-informacijskega centra v Lendavi (pod kostanji), v neposredni bližini cerkve Sv. Katarine.

Poziv je že objavljen

Predmet poziva je zbiranje ponudnikov, interesentov s pridelki in izdelki domače obrti in artikli, ki so namenjeni razstavi in prodaji domačih izdelkov oziroma blaga ter izdelkom drobne obrti, ki po svoji obliki in namenu ustrezajo vsebini turistične ponudbe Lendave (unikatni izdelki domače in umetne obrti, živilski izdelki, sladki progam, suho sadje, naravna kozmetika, izdelki iz zelišč, pijača v darilni embalaži: medeni likerji, zeliščna žganja, vino, bučno olje ipd).

Izdelke morajo prijavitelji pridelati oz. proizvesti sami

Na javni poziv se lahko prijavijo podjetja, posamezniki in vse druge pravne osebe, ki so registrirane in imajo veljavna dovoljenja za opravljanje dejavnosti, ki so predmet javnega poziva. Vse pridelke in izdelke morajo prijavitelji pridelati oz. proizvesti sami.

Izbor ponudnika bo na podlagi prispelih prijav opravila komisija, ki se bo odločala na osnovi ustreznosti posameznih izdelkov. Prispele prijave bo pregledala in ocenila komisija ZTR ter najustreznejše ponudbe povabila na osebni pogovor. Vse ponudnike pa o izidu obvestila po elektronski pošti. Prednost bodo imeli domači ponudniki in člani TZ Lendava vabi.

Povabilo ponudnikom >>