Domača tržnica ta mesec drugič zapored: Tokrat do poznega popoldneva

Domača tržnica tudi v letošnjem letu poteka enkrat mesečno in sicer ob sobotah, a je tokrat potek malo drugačen, ali drugače povedano, bolj zgoščen. “Zaradi izpada marca in aprila, ko tržnice ni bilo moč izvesti, bo Zavod za turizem in razvoj Lendava v juniju in juliju organiziral dve izvedbi tržnic mesečno; in sicer drugo in zadnjo soboto v omenjenih mesecih,” sporočajo organizatorji.
Namen domače tržnice je podpirati lokalne ponudnike, ki prodajajo domače pridelke in izdelke ter obenem krepiti ponudbo in dogajanje v starem mestnem jedru Lendave. V ponudbi bodo sezonski pridelki ter izdelki ponudnikov medu, mlečnih izdelkov, suhega peciva, naravne kozmetike in ročnodelski izdelki. Na tokratni domači tržnici bodo za kulinarične okuse poskrbeli TD Hotiza s hotiškimi ribami, TKD Radmožanci z langaši, TD Dolina s perec-kornetom, poleg tega bo zagotovljen tudi sladki program z vaflji in sladolednimi rolicami ter seveda vinska kapljica.

Tokrat vse do poznega popoldneva

V soboto, 13. junija, od 9.00 naprej v mestno jedro Lendave vabi domača tržnica, ki bo tokrat tudi kulinarično obarvana in se zato njeno obratovanje podaljšuje vse do poznega popoldneva. Zaradi izpada marca in aprila, ko tržnice ni bilo moč izvesti, bo Zavod za turizem in razvoj Lendava v juniju in juliju organiziral dve izvedbi tržnic mesečno; in sicer drugo in zadnjo soboto v omenjenih mesecih.

Termini naslednjih domačih tržnic s kulinariko:

  • 27. junij 2020 – od 9. ure naprej,
  • 11. julij 2020 – od 9. ure naprej,
  • 25. julij 2020 – od 9. ure naprej.

“Domača tržnica bo izvedena v skladu z varnostnimi in higienskimi ukrepi glede na priporočeno število oseb na kraju izvajanja, poskrbljeno bo tudi za zaščitno opremo; maske, razkužila in rokavice,” še sporočajo organizatorji.