Dom starejših Ljutomer vnovič zaprt

Zaradi prisotne okužbe v občini Ljutomer in splošne slabše epidemiološke situacije, je Dom starejših občanov Ljutomer do nadaljnjega vnovič zaprt za obiske in tudi izhode stanovalcev. “Obiski stanovalcev so možni le v izjemnih primerih za kar se je potrebno prej dogovoriti,” pojasnjujejo.
V ljutomerskem Domu starejših, ki je še nedavno bil eno izmed večjih žarišč okužb s koronavirusom, od 12. junija niso zaznali nove okužbe, a so kljub temu, predvsem zaradi naraščanja števila okuženih in zaradi prisotne okužbe v občini, stavbo vnovič zaprli za zunanje obiskovalce in starejšim izhod iz nje prepovedali. Gibanje sicer imajo stanovalci omogočeno na ograjenih zunanjih površinah. “Svojce naprošamo, naj stanovalcem ne prinašajo predmetov k ograji, ampak jih naj dostavijo na glavni vhod doma, kjer jih bomo sprejeli in varno dostavili stanovalcu. Srečanja svojcev in stanovalcev ob ograji parka niso dovoljena, saj ograja ne preprečuje možnosti prenosa virusa,” so zapisali.

V Domu starejših Ljutomer je trenutno 125 obiskovalcev in 90 zaposlenih, za njimi pa je težko obdobje, prepleteno s številnimi osebnimi zgodbami. Omenjeni Dom starejših je bil namreč eno izmed večjih žarišč okužb v Pomurju. Kljub temu, da so se naučili veliko, pravijo, da jih nov val okužb skrbi. Tomislav Nemec, direktor Doma starejših Ljutomer poudarja, da bi že danes bilo dobro vedeti, katere ustanove bi bile pripravljene oz. usposobljene za to, da bi sprejele stanovalce iz domov v primeru večjih okužb. “Izkazalo se je namreč, da v Domu zelo zelo težko obvladujemo večje število okužb,” je še dejal Nemec.

“Glede na to, da je dom zaprt tudi za samostojne izhode stanovalcev bomo samostojnim stanovalcem glede na epidemiološko situacijo omogočali organizirane in vodene izhode s spremstvom v naravo. Prav tako bomo omogočili sprehajalne izhode nesamostojnim stanovalcem s spremstvom,” so še obvestili iz Doma starejših Ljutomer.