Dom starejših Lendava: Z včerajšnjim dnem ponovno omogočeni obiski, stanje se umirja

Dom starejših Lendava z včerajšnjim dnem vnovič omogoča obiske, a seveda pod doslednim upoštevanjem vseh preventivnih ukrepov za preprečevanje in zajezitev okužb s koronavirusom. Direktor Franc Špilak je za naš spletni portal dejal, da se situacija umirja in da je pod nadzorom.
“Obveščamo vas, da bomo s ponedeljkom 07.12.2020 ponovno omogočili obiske. Ker še vedno obstaja nevarnost širjenja in prenosa virusa, je potrebno dosledno upoštevati vse preventivne ukrepe in priporočila za zajezitev širjenja okužb,” so konec minulega tedna sporočili iz Doma starejših Lendava. Vse obiske je potrebno vnaprej najaviti, s pristojnimi pa se svojci za tem dogovorijo za prihod. “Pokličete nas lahko od ponedeljka do petka med 9.00 in 10.30 uro ali med 13.00 in 14.00 uro na telefonsko številko 059 253 158,” so še sporočili.

Obiski potekajo od ponedeljka do sobote med 9.00 in 11 uro ter 13.00 – 17.00 uro in so omejeni na največ 30 minut ter na eno zdravo osebo. “Vsak obiskovalec ob vstopu v Dom podpiše izjavo, da je bil v zadnjih 14 dneh zdrav in da v tem obdobju ni bil v stiku z nobeno osebo, ki je imela znake okužbe oziroma je bilo kasneje ugotovljeno, da je okužena,” so sporočili. Ob vstopu v Dom se vodi evidenca obiskovalcev. Pred vstopom se obiskovalcem izmeri temperatura, obvezno je tudi razkuževanje rok. Obvezna je nošnja maske, stanovalcem pa se lahko prinese stvari za osebno higieno, pijačo, sadje in živila, ki imajo daljši rok trajanja.

Obiski znotraj Doma starejših, v primeru odhoda v sobo, se obiskovalca obleče v zaščitno obleko

Obiski bodo potekali v notranjih prostorih Doma, ki bodo v naprej pripravljeni in razkuženi. Obiskovalci in stanovalci v času obiska znotraj Doma sedijo za vnaprej pripravljenim omizjem. V primeru, da stanovalec ne more zapustiti svoje sobe, se obisk izvede v sobi. Obiskovalec dobi v Domu zaščitno obleko. “Zavedamo se številnih izzivov in težav pri izvajanju in organiziranju teh ukrepov, zato vas prosimo, da glede obiskov upoštevate podana navodila, saj bomo lahko le na tak način zagotovili varnost naših stanovalcev in vaših bližnjih. Zahvaljujemo se vam za razumevanje ter vam želimo obilo prijetnih trenutkov v času druženja s svojimi bližnjimi. Pomembno je, da v teh časih sodelujemo z roko v roki in vsi skupaj naredimo največ za dobrobit naših stanovalcev. Trudimo se, da bi na vsak način preprečili vnos morebitne okužbe v naše okolje, zato vas prosimo za strpnost in razumevanje podanih navodil,” so zaključili.

Direktor Franc Špilak: Stanje se umirja

“Stanje v Domu se je pričelo umirjati. Okužbe so pri stanovalcih padle za več kot polovico, okuženih je še 16 stanovalcev. Na delo se vračajo tudi zaposleni, ki so bili okuženi in so ozdraveli, od minulega petka naprej pa že sprejemamo tudi nove stanovalce. Trenutno imamo prostora za 25 novih stanovalcev, tako da prošnje že sprejemamo. V tem trenutku imamo največ dela s premeščanjem ozdravelih stanovalcev nazaj v svoje sobe, preostali okuženi v izolaciji še ostajajo. Seveda upamo na najboljše, se trudimo in delamo naprej,” je za naš spletni portal dejal Franc Špilak.