Dolina: Kdo je ob cesti v vrečki odvrgel tri mačje mladiče?

Na žalost moramo tokrat poročati o sprevrženem človeškem dejanju, ki so ga mimoidoči včeraj opazili v Dolini, ob cestišču, ki pelje do Banovega brega, natančneje na “Tamáskútu”. Neznanec oz. neznanka je tri mačje mladiče položila v plastično vrečko in jih odvrgla ob cestišču.
Kako brezsrčni so lahko nekateri ljudje priča naslednja zgodba iz naselja Dolina. Mimoidoči so namreč na poti proti Banovemu bregu, natančneje na “Tamáskútu” naleteli na najprej sumljiv, za tem pa pretresljiv in žalosten prizor, katerega verjetno ne bodo pozabili tako zlahka. Brezvestnež je namreč tri drobna živa bitja, mačje mladiče, “zapakiral” v plastično vrečko in jih odvrgel ob cestišču.

Na pregrete, včeraj smo izmerili okrog 30 stopinj Celzija in z izločki prekrite mladiče so včerajšnji popoldan na poti naleteli mimoidoči. Mačji mladiči, šlo naj bi za tri samičke, ki so se iz plastične vrečke nekako uspeli rešiti, so slednji prevzeli v nadaljnjo oskrbo, po ocenah pa naj bi mladičke bile stare dober teden dni in še slepe. “Poglej se, človek …” je ob objavi najditeljica zapisala na Facebooku.

Sterilizacija in kastracija sta ključni del odgovornega lastništva mačke ter temelj reševanja problematike brezdomnih in neželenih mačk. Sterilizacija mačke vas lastnike stane okrog 40 evrov, kastracija mačka pa okrog 30. Ena ne sterilizirana mačka lahko ima v samo 5 letih tudi 20.000 potomcev!