Dolgovaška Olimpija že v Pomurski nogometni ligi, MNL Lendava s kar dvanajstimi klubi

Po tem, ko so Dolgovaščani prvenstvo v Medobčinski nogometni ligi zaključili več kot odlično, prvaki so postali namreč že dva kroga pred koncem prvenstva, so se odločili, da se bodo pomaknili ligo višje. S tem bo Pomurska nogometna liga vsekakor zanimivejša, zanimivejša pa bo tudi medobčinska nogometna liga, v kateri bo prihajajočo sezono igralo kar 12 klubov.
Pomurska nogometna liga je sestavljena iz nogometnih klubov Medobčinskih nogometnih zvez (MNZ) Murska Sobota in Lendava. Začetek tekmovanj v prihajajoči sezoni je predviden za sredino avgusta, natančneje za 17. in 18. avgust, po tem datumu pa se začnejo tudi ostala ligaška tekmovanja v nogometu. Letošnja novost je, da bosta iz območja lendavske občine v Pomurski nogometni ligi igrala dva nogometna kluba in sicer poleg že utečene Hotize, po novem tudi dolgovaška Olimpija.

V prihajajoči sezoni bo v pomurski nogometni ligi nastopalo kar 14 nogometnih klubov: Grad, Polana, Črenšovci, Turnišče, Tromejnik, Hotiza, Rakičan, Čarda Martjanci, Radenska Slatina, Goričanka, Križevci, Bogojina, Olimpija Dolga vas in Gančani. Novinci v ligi so torej Dolgovaščani, Turnišče, Grad, Križevci, Polana, Črenšovci in Gančani, med tem, ko v ligi ni več Dobrovnika in Bistrice. Najtežje delo v novi sezoni prvenstva bo vsekakor imel Rakičan, ki bo branil položaj prvaka minule sezone.

Že sicer pa prav Pomurska nogometna liga velja za precejšnji magnet za gledalce, ob enem pa liga klubom, ki niso finančno dovolj močni za tretjo državno ligo, omogočala igranje nogometa na medobčinski ravni v Pomurju. Dobro gledane pa so tudi tekme v nižjeligaškem tekmovanju, v Medobčinski nogometni ligi Lendava. Letos bo tam tekmovalo kar dvanajst ekip: Dobrovnik, Bistrica, Čentiba, Kobilje, Nafta veterani, Panonija Gaberje, Nedelica, Kapca, Renkovci, Zvezda Dolina, Graničar in Petišovci 2017. Poslovili so se torej Dolgovaščani, vključili pa so se Dobrovničani in Bistričani.