Dolgoročne napovedi kažejo na sneg

Januar bo, kot kaže, počasi prešel v ustaljene temperaturne tirnice. Dolgoročna vremenska napoved, če smo natančnejši, vremenska napoved za naslednji vikend kaže, da bi tudi naše kraje uregnil pobeliti sneg. To bi se lahko zgodilo prihodnjo nedeljo, ostale dele države pa bi naj sneg pobelil že prej.
Polarna fronta se zadržuje visoko na severu. To je razlog, da imamo trenutno temperature, ki za trenutni letni čas niso najbolj primerne. A vse se bo hitro spremenilo, saj bodo že v začetku prihodnjega tedna jutranje temperature pod ničlo (med -3 in -7), dnevne pa bodo komaj dosegle petico. Ta vikend bodo dnevne temperature sedem stopinj Celzija, jutranje med tremi in štirimi stopinjami. Pričakovati je moč deževni vikend.

Naslednji teden se bo nadaljevalo dinamično vreme, na vidiku sta dve poslabšanji. Prihajajoči ponedeljek bo suho, oblačnost se bo trgala. V torek bo zapihal jugozahodni veter, oblačnost se bo od zahoda znova povečala. V sredo bodo občasne padavine. Predvidoma bolj jasno bo v četrtek. Na bolj zanesljive podatke bo seveda potrebno počakati, saj gre vendarle za dolgoročne napovedi.