Dolga vas: Tuji državljan želel zanetiti požar neposredno na bencinskem servisu Petrol

Današnji dopoldan so polne roke dela s tujim državljanom, neuradno naj bi šlo za Romuna, imeli lendavski policisti. Moški je želel zanetiti požar na bencinskem servisu Petrol in iz točilke že pričel spuščati gorivo.
Podrobnosti današnjega burnega dogajanja na bencinskem servisu Petrol v Dolgi vasi sicer še niso povsem jasne, na sporočilo za javnost iz policijske uprave Murska Sobota namreč še čakamo, je pa znano, da je tuji državljan, neuradno naj bi šlo za državljana Romunije, želel zanetiti požar na omenjenem bencinskem servisu v Dolgi vasi. Naposled so ga obvladali lendavski policisti, ga vklenili in odpeljali na zaslišanje na policijsko postajo v Lendavi, kjer bo sedaj svoje početje primoran do potankosti razložiti tukajšnjim varnostnim organom, vsekakor pa ga čaka tudi zatožna klop.

Zgodba naj bi se, po naših neuradnih podatkih pričela že v Murski Soboti, ko so možje v modrem slednjemu odvzeli vozilo oz. vozniški izpit, ta pa je kljub temu dejstvu nekako uspel priti do Dolge vasi, kjer je bil že od zgodnjih jutranjih ur. Od enega izmed zaposlenih je najprej zahteval da pokliče policijo, a ker ta njegovi želji ni želel ugoditi, se je znesel nad koši za smeti pod nadstreškom bencinskega servisa, za tem pa v roko vzel točilko in parkirišče pod nadstreškom pričel polivati gorivom, takoj za tem pa naj bi si menda prižgal cigareto.

V tem času so do kraja dogodka že prišli lendavski policisti in moškega vklenili.

“Policisti PPIU Murska Sobota so dne 24.7.2019 okrog 20. ure, po predhodnem obvestilu Operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Murska Sobota, na območju Lendave, kontrolirali 53-letnega voznika kombiniranega vozila italijanskih registrskih številk, sicer romunskega državljana, za katerega se je kasneje izkazalo, da vozi kombinirano vozilo, ki je v Schengenskem informacijskem sistemu zabeleženo kot ukradeno. Vozilo je bilo zaseženo. Danes v jutranjih urah je ta isti državljan Romunije v Dolgi vasi na javnem kraju kršil javni red in mir ter se nedostojno vedel do policistov, kasneje pa je po bencinski črpalki hodil s prižgano cigareto in polival po tleh gorivo iz črpalke. Policisti PP Lendava so mu odvzeli prostost in ga bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Murski Soboti zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti po 314. členu KZ-1 in suma storitve tatvine po 204. členu KZ-1. Zaradi kršitve javnega reda in miru ter nedostojnega vedenja do policistov mu je bil izdan tudi plačilni nalog,” so sporočili iz PU Murska Sobota.