Dolga vas: Oborožen rop menjalnice, odtujili za 6.000 evrov različnih valut

Nekaj minut pred deseto uro zvečer, menjalnica v Dlgi vasi je namreč odprta do desetih, se je v prostorih menjalnice zgodil oboroženi rop. Dva moška sta si prilastila zajeten kupček denarja.
S področja kriminalitete je bil v Dolgi vasi včeraj obravnavan rop. “Z zbiranjem obvestil na kraju je bilo ugotovljeno, da sta neznana storilca, včeraj okrog 21.52 ure vstopila v menjalnico, katera se nahaja v sklopu stavbe gostinskega lokala podjetja v Dolgi vasi. Prvi neznani storilec je stopil pred okence menjalnice, katera je bila v tem času zaprta, saj zaposlena istočasno opravlja delo v menjalnici in tudi streže goste v gostinskem lokalu.Ko je zaposlena opazila, da pri okencu menjalnice stoji moški, je odšla do menjalnice in odklenila vrata prostora menjalnice. V tem času je za njo prišel drug neznani storilec, iz žepa potegnil pištolo in zahteval denar. Zaposlena je odprla predal z denarjem, katerega je neznani storilec pobral. Po dejanju sta storilca uslužbenko zaklenila v prostore menjalnice in zbežala, oba v smeri makedamskega parkirnega prostora, kjer so bila parkirana tovorna vozila. Odnesla sta okrog 6.000 evrov v različnih valutah,” nam je povedala tiskovna predstavnica PU Murska Sobota, Suzana Rauš.

Ropala mlajši in starejši moški

Prvi neznani storilec je bil mlajši moški močnejše postave, visok okrog 175 cm, krajše postriženih temnejših las, na glavi je imel kapo z šiltom modre barve. Oblečen je bil v zimsko jakno svetlo zelene barve s kapuco, pulover temno zelene barve, jeans hlače modre barve in obut v športne copate črne barve z belim robom. Oseba je imela v roki pištolo črne barve.

Drugi neznani storilec je bil starejši moški, visok okrog 180 cm, suhe postave, črnih las in štrlečo brado, na glavi je imel kapo s šiltom. Oblečen je bil v daljšo temnejšo jakno, hlače svetlejše barve in obut v črne čevlje.

Policisti pozivajo vse, ki bi karkoli vedeli o ropu, da to sporočijo na najbližjo Policijsko postajo ali tel. štev. 113 ali anonimni telefon policije 080-1200.

Roparja rop izvršila osem minut pred zaprtjem

Kot kaže sta roparja vedela kaj počneta, saj je omenjena menjalnica odprta do 22.00 ure. V prostor sta vstopila natanko 8 minut pred zaprtjem. Menjalnica je, pričakovano, danes zaprta, na parkirišču pa je parkiranih le nekaj tujih tovornjakarjev, ki o dogodku ne vedo ničesar. Med drugim velja omeniti še, da sta roparja izvedla svojo zamisel v neposredni bližini mejne policijske postaje (policijska postaja za izravnalne ukrepe), ki je od menjalnice oddaljena kakšnih 100 metrov.