Dolga vas: Na deponiji se je hudo poškodovala občanka, Beltinci: Vinjen napadel policista

Za pomurskimi policisti je pester včerajšnji dan. V Dolgi vasi so na deponiji odpadkov obravnavali poškodbo občanke, v Beltincih pa je vinjen občan napadel policista. V Gornjih Petrovcih so ujeli nepridiprava, ki je oropal trgovino na način, da je na strehi izrezal luknjo.
Občanka poškodovana na deponiji

Včeraj okrog 10. ure je na deponiji v Dolgi vasi prišlo do telesne poškodbe. Po prvih zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da se je občanka nahajala na deponiji, ko je voznik tovornega vozila pripeljal odpadke. Ko jih je začel razkladati se je le-ta nahajala za tovornim vozilom. Ker je v zadnjem delu kesona videla uporabno stvar, jo je hotela vzeti, zato je pri raztovarjanju nanjo padla bala z odpadki in jo poškodovala. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v bolnišnico, kjer je bilo ugotovljeno, da je hudo telesno poškodovana (zlom gležnja, ključnice). Policisti o zadevi zbirajo obvestila.

Napad na uradno osebo

Včeraj, malo pred 20. uro smo policisti prejeli več prijav kršitev javnega reda in miru v naselju Beltinci s strani dveh oseb, ki sta pod vplivom alkohola. Ko sta policista med zbiranjem obvestil na kraju vstopila v hišo osumljenega se je le-ta predhodno skril za vhodna vrata in ju napadel. Napadenima policistoma sta na pomoč priskočila še dva policista in tako je bil osumljenec obvladan in vklenjen, ter pripeljan na policijsko postajo Murska Sobota, kjer je zoper njega bilo odrejeno pridržanje. Osumljeni bo s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti, priveden k preiskovalnemu sodniku.

Med opravljanjem intervencije sta bila dva policista telesno poškodovana.

Raziskan poskus vloma

Policisti PP Gornji Petrovci so uspešno preiskali poskus vloma v trgovino v naselju Grad, ki je bil izvršen v noči iz 29. na 30. 10. 2016. Osumljeni je splezal na streho objekta in vlomil tako, da je izrezal luknjo in se spustil do stropa, kjer je prav tako naredil odprtini. Takrat se je sprožila alarmna naprava, zato je storilec zapustil kraj kaznivega dejanja. Zoper državljana Romunije je bila podana kazenska ovadba.