Dokapitalizacija Term Lendava: Dva milijona evrov finančnih sredstev

Okrožno sodišče v Murski Soboti je zadnji decembrski dan v register vneslo spremembo za podjetje Terme Lendava d.o.o. in sicer dokapitalizacijo v višini dveh milijonov evrov. Dokapitalizacija je bila dejansko izvedena v sredini novembra 2020, zadnji decembrski dan pa je sodišče sklep vneslo v sodni register.
Kot je mogoče razbrati iz dokumenta dosegljivega preko AJPESA, je murskosoboško okrožno sodišče zadnji decembrski dan v sodni register vpisalo sklep o dokapitalizaciji podjetja Terme Lendava d.o.o., katerega lastnik je madžarski sklad Comitatus-Energia Beruházási Kereskedelmi és Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság. Lastnik je podjetje dokapitaliziral z dvema milijonoma evrov, torej iz prejšnjih 7.032.270,92 evrov na trenutnih 9.032.270,92 evrov.

Kot je moč prebrati v notarski listini, postopek je namreč bil izpeljan pred lendavsko notarko Sanijo Misja, je spremembo družbeniške pogodbe z dokapitalizacijo podjetja izpeljal Dénes Kővári, sicer zastopnik družbe Comitatus – Energia. Kot je poročal tednik Vestnik, so o nakupu in obnovi turističnega kompleksa v Lendavi nedavno poročali tudi nekateri madžarski mediji, posel pa postavili v okvir ustanovitve fundacije za ohranjanje stavbne, kulturne in zgodovinske dediščine, pomembne za madžarsko zgodovino in tradicijo v srednji Evropi. Pri tem so se pričeli spraševati, zakaj se je v fundaciji znašlo tudi premoženje lendavskega zdravilišča.

Že sicer pa prenova hotela teče naprej. Največji finančni zalogaj predstavlja prenova kotlovnice, ki se še ni začela. Trenutno poteka ureditev zunanjosti in notranjosti, tudi sob, napeljav, … Sledila bo prenova avle.