Dobrovniške strelke državne prvakinje, lendavski judoisti z zavidljivimi rezultati, badmintonista Kezele in Kranjc srebrna v Sarajevu

Tudi tokrat lahko poročamo o lepih rezultatih športnikov iz Lendave in okolice. Dobrovniške športne strelke so postale državne prvakinje, tudi lendavski judoisti so čez vikend vpisali zavidljive rezultate, pred dnevi pa sta badmintonista Kezele in Kranjc posrebrela v Sarajevu.
Judo

Judoisti Judo kluba Lendava so se minulo soboto udeležili mednarodnega turnirja v judu, 4. pokala Žirov. Med konkurenco 256 tekmovalcev iz 27 klubov in dveh držav so tekmovalci Judo kluba Lendava znova dosegli zavidljive rezultate.
– U 12, mlajši dečki, Domen Tian Horvat, -50 kg, 2. mesto
– U 14, starejše deklice, Ria Gabor, -44 kg, 1. mesto
Vanessa Tkalec, -63 kg, 1. mesto

Badminton

Konec februarja je v Sarajevu (Bosna in Hercegovina) potekal rekreativni turnir v badmintonu v sklopu ADA Leauge 2019/2020. Tekmovanja se je udeležilo 197 igralcev iz štirih držav, med katerimi sta barve kluba BK Mladost Lendava zastopala Sašo Kranjc in Simon Kezele. V kategoriji moških dvojic B sta dosegla odlično 2.mesto! “Iskrene čestitke fantje. Pohvala gre tudi organizatorjem, ki so zaradi velikega števila igralcev, turnir izpeljali v dveh dvoranah in s tem poskrbeli za nemoten potek tekmovanja,” je zapisal Sašo Kranjc.

Dobrovniške strelke državne prvakinje

Naše mladinke v postavi Melani Kianec, Lena Bakan Urisk in Bakan Urisk Lara, so prepričljivo postale najboljše v Sloveniji in ugnale vso konkurenco. V finalu smo kot edino društvo v Sloveniji imeli kar dve predstavnici in sta se kljub njunemu prvemu velikem finalu odlično odrezale. Melani Kianec je bila na koncu sedma in Lara Bakan Urisk na koncu 8. Lena Bakan Urisk je za las zgrešila veliko finale. Odlično so streljale tudi ostale naše tri mladinke Laura Podgoršek, Saša Gavrič in Melani Ferencek. Iskrene čestitke vsem.