Dobrovnik: Odprtje Centra za zaščito in reševanje v začetku junija

Ena izmed pomembnejših in tudi vidnejših investicij v Občini Dobrovnik, natančneje v samem naselju Dobrovnik, je gradnja Centra za zaščito in reševanje, katerega odprtje je predvideno za začetek meseca junija 2020. Gradnja objekta sicer poteka počasi, pa ne zaradi težav, temveč zaradi postopnih faz ter zaradi sprotnega zagotavljanja finančnih sredstev, ki za takšno majhno občino pomenijo velik zalogaj.
Tako kot v Lendavi, bodo tudi v Dobrovniku dobili sodoben Center za zaščito in reševanje. Gradnja objekta, ki se stika s tamkajšnjim kulturnim domom in Občino se preveša v zaključno fazo, na Dobrovniški občini pa so lani ocenjevali, da bi odprtje objekta lahko potekalo lansko jesen, kar pa se ni zgodilo, saj bo odprtje na sporedu v letu 2020, natančneje, v začetku meseca junija. V Dobrovniku omenjeni center površine 430 kvadratnih metrov prav tako gradijo brez pomoči države, včeraj pa so pred vhodom objekta zabrneli asfaltni stroji podjetja Pomgrad. Na sporedu je bilo namreč polaganje grobega asfalta. V praksi to torej očitno res pomeni, da je odprtje blizu.

“Nograd je bil včeraj na liniji že od ranega jutra. To je dobro in pomeni, da se v naši občini dela. Veseli me, da se tudi ta velik projekt za našo občino počasi končuje in da tudi dobiva končno notranjo in zunanjo podobo tako kot smo si želeli. Mislim, da ni nobenih ovir, da se ne bi vse končalo v naslednjem tednu. Prosil sem, da se takoj pristopi k urejanju celotne zelenice, da se lahko čim prej poseje trava in da bo do otvoritve vse zeleno, gasilci pa bodo imeli »mokre« vaje, da ne bo presuho in da bo pred objektom lepa zelenica,” je včeraj dejal Marjan Kardinar, župan Občine Dobrovnik.

V začetku aprila bo na včeraj položeni grobi asfalt sledilo še polaganje finega asfalta, za tem bo sledilo pridobivanje uporabnega dovoljenja. To želijo na dobrovniški občini prejeti čim prej. Sledil bo geodetski posnetek izvedenih del. Z dokončanjem projekta bodo v Dobrovniku vzpostavili moderen objekt, ki bo služil predvsem za potrebe gasilcev PGD Dobrovnik, kakor tudi za Civilno zaščito, policijo ter za širše potrebe z širšega področja zaščite in reševanja. Gradnja Centra za zaščito in reševanje v Dobrovniku se je sicer pričela v letu 2018.