Dobrovnik: Mati in sin ostala brez strehe nad glavo, požar povzročil neznanec

Zagorelo je v drvarnici in se razširilo na hišo – včerajšnjo noč malo po drugi uri zjutraj je v Dobrovniku, v romskem naselju, zagorela drvarnica v velikosti 25 kvadratnih metrov. Požar se je, po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje, razširil na sobo in ostrešje stanovanjske hiše.
Požar so pogasili gasilci PGD Dobrovnik, PGD Žitkovci in PGD Strehovci, kljub temu od objekta, kjer sta živeli dve odrasli osebi, mati in sin, ni ostalo veliko. Z OKC PU Murska Sobota so sporočili, da so jim ob 02.06 uri, s strani Centra za obveščanje sporočili, da so bili obveščeni o požaru v romskem naselju v Dobrovniku, kamor so tudi napotili gasilce. “Policisti so zaenkrat na kraju ugotovili, da je zagorelo v drvarnici zraven stanovanjske hiše. Požar se je razširil tudi na ostrešje stanovanjske hiše, ki je deloma pogorelo. Požar so omejili in pogasili domači in okoliški gasilci,” so takrat sporočili s PU Murska Sobota.

Požar je, kot kaže, bil podtaknjen

“Z ogledom kraja in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec okrog 2. ure prišel do drvarnice ob stanovanjski hiši, kjer je povzročil požar. Le-ta se je  prek drv in lesenega ostrešja drvarnice razširil tudi na ostrešje stanovanjske hiše. Pri tem je nastala materialna škoda, ki po nestrokovni oceni znaša okrog 20.000 evrov. Kriminalisti in policisti PU Murska nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smeri izsleditve neznanega storilca,” so danes sporočili iz PU Murska Sobota.