Dobrodelnost lendavskih Gorgon in Leo kluba Lendava ob pomoči našega spletnega portala: Zbranih je bilo kar 420 evrov

Na minulo velikonočno nedeljo je lendavska navijaška skupina Gorgone ob pomoči Leo kluba Lendava, ti so namreč “odstopili” svoj bančni račun, priredila nevsakdanjo in zanimivo dobrodelno akcijo. Na našem spletnem portalu ste si lahko ogledali nogometno srečanje 18. kroga 3. državne lige vzhod med lendavsko Nafto 1903 in NŠ Muro, za srečanje pa ste lahko kupili recimo temu “virtualno vstopnico” za nogometno tekmo in s tem denar darovali v dobrodelne namene.
Dober teden dni pred velikonočnimi prazniki je naše uredništvo poklicalo nekaj članov lendavske navijaške skupine Gorgone z namenom organizirati dobrodelno akcijo v teh nekoliko težjih časih povezanih z aktualnim koronavirusom. Povabilo k sodelovanju smo seveda prijazno sprejeli in se za način ter izvedbo hitro dogovorili. Po zamisli lendavskih navijačev, bi na našem spletnem portalu predvajali eno izmed minulih nogometnih srečanj, natančneje, derbi med lendavsko Nafto 1903 in murskosoboško NŠ Muro iz leta 2017, denar pa bi zbirali na način, da bi obiskovalci našega spletnega portala lahko kupili nekakšno “virtualno vstopnico” in si tako ogledali omenjeno nogometno srečanje. V dobrodelno akcijo je bil kmalu za tem vključen še lendavski Leo klub, preko katerega so se zbirala sredstva, torej nakazila od nakupa “vstopnic.”

“O tem, da šport povezuje, ni dvoma. Člani navijaške skupine Gorgone Lendava so poskrbeli, da smo to lahko ponovno dokazali, saj smo s prodajo virtualnih vstopnic za ogled nogometne tekme Nafta – Mura zbrali nekaj več kot 400€. Zbrana sredstva se bodo namenila družinam, ki imajo v času karantene težave pri samooskrbi. Člani Leo kluba Lendava – Lendva se zahvaljujemo Gorgonam, da so nas povabili k sodelovanju ter organizirali to virtualno druženje in hkrati dobrodelno akcijo. Zahvaljujemo pa se tudi vsem vam, ki ste kupili vstopnice in tako prispevali svoj delež,” so sporočili iz Leo kluba Lendava. Sredstva bo Leo klub Lendava razdelil v sodelovanju s Centrom za socialno delo Pomurja Lendava in sicer na način, da bi šest socialno šibkih družin prejelo prehrambene pakete.