Dobrodelnost: Deset občanov Lendave, ki so bili v karanteni v Dolgi vasi v znak zahvale zbralo 1.000 evrov. Županu priložili ganljivo pismo

V Dolgi vasi so včeraj odvzeli brise vsem desetim državljanom v karanteni v tamkajšnji gostilni, saj na jutrišnjo velikonočno nedeljo odhajajo domov. Vsi, ki so bili v osamitvi, so lendavskemu županu Janezu Magyarju iz hvaležnosti v humanitarne namene podarili denar, ki so ga zbrali spontano, ta pa ga je namenil lendavski območni enoti Rdečega križa.
Zadnjih deset oseb, občanov Občine Lendava, odhaja na jutrišnjo velikonočno nedeljo domov. A še preden se bodo jutri odpravili k svojim družinam, je omenjenih deset poskrbelo za izjemno gesto. Ti so namreč lendavskemu županu Janezu Magyarju iz hvaležnosti v humanitarne namene podarili denar, ki so ga zbrali spontano, Magyar pa se je odločil, da bo denar romal na lendavsko območno enoto Rdečega križa. Vsak izmed udeleženih v lepi humanitarni gesti je tako prispeval 100 evrov. Lendavski župan je ob tem dejal, da v teh časih socialno ogrožene družine denarno pomoč potrebujejo še veliko bolj, kot pred izbruhom epidemije koronavirusa.

“Ganjen sem, dobil sem pismo, v katerem je bilo priloženih še tisoč evrov. Denar so zbrali domačini, jaz pa sem ga predal lendavski območni enoti Rdečega križa, ki je nemudoma pričela z izdajo razširjenih paketov otrokom, katerih družine so v večji socialni stiski ob teh velikonočnih praznikih. Paketi so bili izdani včeraj,” je za naš spletni portal dejal župan. Vsi bodo, ne glede na izid testiranja, odšli domov. Dobili bodo navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje o nadaljnjih ukrepih v domačem okolju.

Pismo

“Karantene je konec, znova se začenja nervozni utrip vsakdana, a lažje ga bo premagati, saj ni ničesar močnejšega od spominov in ničesar lepšega od občutka, da te obdajajo dragi, prijazni, čudoviti ljudje. Hvala za vse!

Dragi gospod župan!

V življenju nikoli ne vemo, kaj nam prinese jutri. Enim to, drugim drugo. Naša naloga je sedaj, da premagamo to, kaj nam je usojeno. Vi pa prav tako. Ko so nam mnogi obrnili hrbet, ste nas vi bodrili, pomagali in nam stali ob strani. Hvala vam g. župan, Civilni zaščiti, Rdečemu križu, družini Kočar in vsem, ki ste nam kakor koli pomagali in nas vzeli pod okrilje. Naj vam dragi Bog tisočkrat poplača za vašo dobroto in hvala, da ste župan s srcem. Posebna zahvala tudi naši veleposlanici na Dunaju, g. Škrilec za pomoč pri vrnitvi v domovino.

V znak zahvale vas lepo prosimo, da priloženi znesek nakažete v dobrodelne namene.”

Predaja kuverte s pismom ter gotovino županu Magyarju