Dobrodelno: Bela majica zmagovalca “Tour de France” končala v Pomurju

Podjetje Murexin iz Puconcev je na javni dobrodelni dražbi bele majice Tadeja Pogačarja s Tour de France ponudilo največ, 6.000 evrov. S tem je Pogačarjeva bela majica v njihovi lasti. Izkupiček bo romal kolesarskemu društvu Rog, ki bo prejelo ta sredstva in jih namenilo mladinskemu pogonu kolesarjev za njihov nadaljnji trening in razvoj.
Minuli petek je v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije potekala spletna konferenca “Vrh slovenskega gospodarstva,” ki se je zaključila z razglasitvijo dražbe bele majice letošnjega zmagovalca Dirke po Franciji, Tadeja Pogačarja. Kupilo jo je podjetje Murexin d.o.o., ki se je v lanskem letu preimenovalo iz podjetja Kema d.o.o., pod svojo streho sedaj združuje dve blagovni znamki, Kema in Murexin. “Naše podjetje v okviru svojih zmožnosti že vrsto let vlaga v šport kot v obliko korporativnega komuniciranja in družbene odgovornosti. V zadnjem obdobju je kolesarski šport v Sloveniji v velikem razcvetu, uspehi, ki jih pišejo Primož Roglič, Tadej Pogačar, pa tudi drugi slovenski kolesarji, so že danes zgodovinski dosežki, ki jih bomo pomnili za vedno. Z velikim zanimanjem in vnemo smo letos opazovali boje na najslovitejši kolesarski dirki na svetu in se veselili uspehov slovenskih športnikov. Zato smo se z zanimanjem pridružili spletni dražbi Gospodarske zbornice Slovenije in se potegovali za nagrado izjemne simbolne vrednosti. Dražba se je ustavila pri višini 6.000 EUR, veseli pa nas, da je nakup bele majice najboljšega mladega kolesarja, simbolna zahvala za finančno podporo, ki bodo namenjeni za treninge in razvoj mladih kolesarjev Tadejevega matičnega kluba Rog. Verjamemo, da se bo to odrazilo tudi v uspešnih novih rodovih slovenskih kolesarjev,” poudarjajo v družbi Murexin.

Zmagovalno belo majico bodo v podjetju uokvirili in jo postavili na ogled v njihovi trgovini “Gradbeni center” v Puconcih. Hkrati pri novem lastniku bele majice dodajajo, da bodo Tadeja Pogačarja v letu 2021 gostili tudi na sedežu podjetja. “Veseli smo, da tudi Tadej na nek način gradi, skupaj z nami. Gradi šampionsko kariero,” dodajajo v uspešnem pomurskem podjetju, s sedežem v Puconcih.