Dobljani Nafti 1903 revanširali poraz v Lendavi

Za nove prvenstvene točke sta se včeraj v Športnem parku Dob pomerili domača ekipa in lendavska Nafta 1903, ki pa je tokrat po lepi zaporedni beri točk vknjižila poraz. In ker so Ptujčani porazili Kranjčane, so Lendavčani zdrsnili mesto nižje.
Lendavskim fantom seveda ne gre zameriti. Po lepi beri zaporednih zmag so včeraj na težkem srečanju proti Dobljanom vknjižili poraz in s tem zdrsnili mesto nižje, saj so Ptujčani na domačem terenu premagali Kranjčane. Med drugim je zanimivo tudi, da so na včerajšnjih štirih srečanjih vse zmage ostale pri gostiteljih. Danes bodo odigrana še štiri preostala srečanja 16. kroga, oziroma prvega spomladanskega kroga.

V prvem polčasu dobrih 200 gledalcev ni videlo zadetkov. Ekipi sta na zelenici kazali podobno predstavo, a so v sredini prvega dela imeli več opcij prav Lendavčani. Nekako tako je ostalo vse do konca prvega dela, v drugem delu pa je bistveno več priložnosti imela Nafta 1903, a žoga ni in ni hotela v gol. In prav drugi polčas je bil tisti, ki Lendavčanom kljub veliko priložnostim ni bil najbolj naklonjen.

Zgodilo se je v 49. minuti. Takrat je Gašper Repnik bil tisti, ki je dosegel zadetek za 1:0 in prav ta zadetek je bil edini na tem srečanju. Kot zanimivost, Dobljani so v Lendavi v prvem krogu izgubili prav tako z 1:0, Roginić pa je takrat zadetek dosegel v 50. minuti. Modro-belim do konca srečanja kljub trudu ni uspelo (vsaj) remizirati in Dobljani so tako revanširali poraz v Lendavi.

Roltek Dob – Nafta 1903 1:0 (0:0)

1:0, Gašper Repnik, 49. min