Dobitnik lota 7 plus prihaja iz Murske Sobote, bogatejši tudi tamkajšnji občinski proračun

Na minulem žrebanju Lota, najbolj priljubljene igre na srečo pri nas in tudi v drugih državah, so med drugim izžrebali tudi dobitek 7 plus. Srečnež je dobitno srečko vplačal v Murski Soboti in prihaja iz tamkjšnje občine.
Po tem ko je srečnež, ki je listek kombinacije 7 plus vplačal v Murski Soboti v tamkajšnjem BTC-ju, odštel 15-odstotni davek od iger na srečo, mu je na bančnem računu ostalo 1,4 milijona evrov. S takšnim zneskom srečnež seveda ne bo težko shajal. Zmagovalna kombinacija številk je bila 11, 12, 14, 22, 35, 36 in 39. Srečnež, ki je prav to kombinacijo številk vplačal, prihaja iz murskosoboške občine, kar pomeni, da je okrog 250 tisočakov romalo v tamkajšnji občinski proračun.

“Poleg srečnega dobitnika loterijskega zadetka, ki je iz naše občine, se lahko veselimo vsi občanke in občani, saj bomo imeli od tega vsi korist: nepričakovani prihodek bomo namenili pokritju bazena v letu 2018,” je na svojem Facebook profilu zapisal murskosoboški župan Aleksander Jevšek. To seveda torej pomeni, da bodo loterijska sredstva, namenjena financiranju športa, rekreacije in možnostih invalidnih oseb, v Mestni občini Murska Sobota porabljena v skladu z njihovim osnovnim namenom: za šport, rekreacijo in gibanje vseh občank in občanov.

Ob tem iskreno čestitajo srečnemu dobitniku in se veselijo, da bodo koristi od loterijskega zadetka imeli vsi občanke in občani.