Do konca tedna na sporedu še dve fronti, pričakujemo lahko tudi temperature do 20 stopinj Celzija

Do konca tedna bosta naše kraje prešle še dve fronti. Prva bo na sporedu že danes, druga, izrazitejša pa prihajajočo nedeljo v popoldanskih urah. A to na temperature v preostalih dneh ne bo bistveno vplivalo, saj je pred nami tudi kar nekaj sonca ter temperature do dvajset stopinj Celzija.
Evropa je v primežu vremenske pestrosti, za kar je krivo globoko ciklonsko območje, središče katerega je v bližini Britanskega otočja. Na obrobju slednjega nad naše kraje doteka za ta čas presenetljivo topel zrak. Bolgarija, Turčija in Grčija je v teh dneh v primežu visokih temperatur, izmerili jih bodo okrog 30, tudi do 35 stopinj. Pri nas takšnih temperatur ni za pričakovati, se pa bo živo srebro dvignilo do okrog dvajsetih stopinj Celzija. Po vremensko običajnem torku, je danes na sporedu prehod prve fronte, ki bo v večji del Slovenije prinesla dež. Najbolj bo deževalo dopoldan, do popoldneva bodo padavine ponehale. Zjutraj smo jih izmerili devet, čez dan do največ trinajst stopinj Celzija.

V četrtek, petek in soboto lahko pričakujemo oblačnost pa tudi precej sonca, z dnevnimi temperaturami do 19 stopinj Celzija čez dan, in od 5 do 7 zjutraj. V nedeljo bo deževen dan, temperature petnajstih stopinj ne bodo presegle.