Dnevna temperatura se v prihodnjih dneh ne bo dvignila nad 14 stopinj Celzija

Toplo vreme se bo dokončno poslovilo. Pred nami je obdobje deževnega in vetrovnega vremena. Izraziteje se bo tudi ohladilo, temperatura zraka bo po nižinah večinoma med 10 in 15 stopinj Celzija.
Trenutno je nad severno Italijo ciklonsko območje, hladna fronta bo že zgodaj popoldne dosegla severno Slovenijo. Zaradi izrazitega dviga zračnih mas bo povsod po Sloveniji obilneje deževalo, predvsem na jugu Slovenije bodo možne tudi nevihte z močnejšimi nalivi. Do jutri zjutraj pričakujemo od 20 do 50, krajevno tudi okoli 70 mm padavin. V četrtek se bo ciklon pomikal vzdolž Jadranske obale proti jugu. Pri nas bo še vedno oblačno in deževno, izdatnejše padavine bodo v vzhodni polovici Slovenije, kjer še vedno lahko pade od 20 do 50 mm padavin, predvsem nad hribovitimi kraji pa tudi več.

Nastala bo precejšnja razlika v zračnem tlaku med območjem visokega zračnega tlaka nad vzhodno Evropo in ciklonom nad Sredozemljem. Po daljšem času bo močneje zapihal severni do severovzhodni veter – ta bo kot burja najbolj izrazit na Primorskem. Vetrovno je bilo že včeraj popoldne ob prehodu hladne fronte, še bolj pa je zapihalo ponoči in bo tudi danes. Za Primorsko smo izdali opozorilo. Od danes ponoči do petka zjutraj bodo sunki burje na izpostavljenih legah dosegali hitrost med 100 in 120 km/h. Zelo vetrovno bo tudi drugod po Sloveniji, sunki vetra bodo po nižinah dosegali hitrost do 70 km/h. Precej močneje pa bo pihalo v višjih legah, kjer bodo sunki dosegali hitrost tudi nad 100 km/h. Napoved se bo tekom dogodka najverjetneje še spreminjala.

Začela se bo tudi kurilna sezona. Najvišja temperatura zraka bo v naslednjem tednu dni večinoma od 10 do 15 °C, nekoliko topleje bo na Primorskem. Sprva jutra ne bodo posebno hladna, nato pa se bo temperatura zraka ob razjasnitvah spustila pod 5 stopinj Celzija. V višinah bo najverjetneje tudi ves prihodnji teden s severnimi vetrovi dotekala hladna zračna masa, ki pa bo razmeroma suha, zato si lahko obetamo kar nekaj sonca.