Dirko odplaknil dež

Včerajšnji nedeljski popoldan bi se v Petišovcih, na tamkajšnjem spidvej stadionu morala odviti zadnja letošnja dirka pri nas, če smo natančnejši dirka parov, a je od vseh tekmovalcev zmago slavil dež, zaradi katerega je bila tekma odpovedana.

Ljubitelji teh hitrih dvokolesnikov so včeraj v Petišovcih doživeli razočaranje, saj so namesto dirke parov, ki bi se moralo odviti ob 15.00 uri, videli le razmočeno stezo, kasneje pa slišali še potrditev, da je dirka zaradi vremenskih razmer odpovedana. Dež je sicer stezo pričel rahlo močiti šele okrog trinajste ure. Ob petnajstih je podlaga bila sicer še kar kompaktna, a bi bilo vsekakor nesmiselno, če bi organizatorji z dirko pričeli in jo po nekaj krogih prekinili, ko bi poleg dežja svoje dodala še kolesa agregatov.

Sezona spidveja se je tako nepričakovano zaključila že v soboto in sicer v Krškem. Zadnja dirka se je v Lendavi odvila 18.6., ko je na petišovskem ovalu slavil Matej Žagar. Ta je sicer včeraj vozil v Torunu in osvojil novih 15 točk, s katerimi pa si je pred zadnjo dirko svetovnega prvenstva precej izboljšal svoj položaj za končno uvrstitev med najboljšo osmerico te sezone. Zadnja dirka po koledarju letos bo na sporedu v Gyuli na sosednjem Madžarskem, kjer bodo podelili tudi medalje.

Na včerajšnji tekmi v Petišovcih bi za ST Lendava vozila sestavljen par Denis Štojs in Čeh Jaroslav Petrak, ki sta sicer zaradi zaostanka izven dosega stopničk, a bi kljub temu lahko presenetila in pomešala štrene favoritom. Lendavskim ljubiteljem spidveja tako ne ostane nič drugega, kot da počakajo na novi koledar dirk za leto 2017 in upajo, da bo vreme takrat spidveju nekoliko bolj naklonjeno kot včeraj.